El este campionul care nu poate să trăiască fără caii săi!

30 0
Ionuț Ursache, campionul balcanic cu echipa la Sărituri peste Obstacole, a ajuns la echitație din … întâmplare! Sportivul nu poate să stea departe de cei 9 caii pe care îi deține și recunoaște că atunci când se desparte de unul, se lasă cu multe lacrimi.
Ionuț Ursacheoriginar din Piatra Neamț, este multiplu campion național în proba de Sărituri peste Obstacole și de două ori campion balcanic cu echipa, ultima oară, la Campionatele Balcanice de la Istanbul, de luna trecută.
“Este ceva ce nu pot să descriu în cuvinte, atunci când ești pe podium și îți cântă Imnul României emoțiile sunt mari “ – Ionuț Ursache, campion balcanic în proba de Sărituri peste Obstacole.
Ionuț a trăit printre cai de când se știe.
„În 1996 m-am apucat să fac acest sport de performanță. Locuiam undeva în apropierea Bazei Hipice de la Piatra Neamț. Atunci toți copiii mergeau la un sport, eu m-am dus la cel mai apropiat, plus că eram pasionat de cai” – Ionuț Ursache, campion balcanic în proba de Sărituri peste Obstacole.
Campionul balcanic cu echipa României în proba de Sărituri peste Obstacole are o relație specială cu cei 9 cai ai săi.
“Calul este cel mai bun prieten al meu. Am 9 cai și petrec cu ei cam 8-10 ore pe zi. Îmi împart sentimentele pentru ei în mod egal, dar tot timpul este unul preferat” – Ionuț Ursache, campion balcanic în proba de Sărituri peste Obstacole.
Sportivul dezvăluie că nu concepe viața fără animalele sale!
“Nu aș putea să trăiesc fără ei! Nu aș putea deloc! Să zic poate două săptămâni sau maxim o lună, dacă aș fi plecat, dar nu cred nici așa” – Ionuț Ursache, campion balcanic în proba de Sărituri peste Obstacole.
Ionuț spune și cât a stat cel mai mult departe de ei!
„Cred că cel mai mult 10 zile. Plecam într-un concediu. Bineînțeles și acolo căutam un cal și nu îl găseam” – Ionuț Ursache, campion balcanic în proba de Sărituri peste Obstacole.
Momentele în care Ionuț este nevoit să se despărtă de câte un cal sunt cele mai grele!
“Am plans mult pentru cai, tot timpul când i-am dat sunt grele despărțirile. Lucrezi atât cu ei … “ – Ionuț Ursache, campion balcanic în proba de Sărituri peste Obstacole.
Simte atunci când calul are ceva
 Ionuț are o legătură specială cu animalele sale, iar atunci când unul dintre ei are ceva, simte imediat!
„Când te urci pe el, din prima îl simți. Când ceva nu e în regulă, poate că îl doare stomacul, poate are o durere undeva… simți imediat! Atunci trebuie să iei decizia dacă îl mai bagi sau nu în concurs. Sunt momente în care îl simți la încălzire că nu funcționează ceva și atunci decât să riști să îl accidentezi decizi nu îl bagi în concurs”- Ionuț Ursache, campion balcanic în proba de Sărituri peste Obstacole.
Echipa națională de seniori de Sărituri peste Obstacole, care la Istanbul a obținut medalia de aur, este formată din: Aurel Cojocariu (șef de echipă), Ionuț Ursache &calul Vegas, Constantin Cojocariu &calul Quaid-Moritz, Constantin Popescu &calul Hero și Daniel Ionuț Bucur &calul Quasar.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *