Din gimnastică, lângă Radu Beligan, Sabin Bălașa și Dumitru Prunariu

176 0

David Gavrilovici, component al lotului național de gimnastică aerobică al României, a devenit cel mai tânăr cetățean de onoare al județului în care s-a născut.

David se înscrie, astfel, pe o listă selectă pe care se mai regăsesc, printre alții, actorul Radu Beligan, campioana Maricica Puică, pictorul Sabin Bălașa, scriitorul Neagu Djuvara, campionul olimpic Alin Moldoveanu sau primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu.

David Gavrilovici, component de bază al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României, are cu ce se lăuda! La doar 24 de ani, el a primit titlul de cetățean de onoare al județului Iași.

„Pentru mine este o bucurie imensă pentru că în sfârșit munca mea este pusă în valoare de județul Iași” -David Gavrilovici, component al lotului național de gimnastică aerobică al României.

David povestește și cum a primit vestea cea mare.

„A fost o mare bucurie, ieșeam obosit de la antrenament și m-a sunat unul dintre domnii consilieri să îmi spună că <<începând de astăci ești cetățean de onoare, consilierii județeni au aprobat și totul este în regulă>>” -David Gavrilovici, component al lotului național de gimnastică aerobică al României. 

 Sportivul recunoaște că a avut emoții la ceremonie.

„A fost o ceremonie foarte frumoasă și am avut emoții pentru că erau toți consilierii județeni erau acolo” -David Gavrilovici, component al lotului național de seniori de gimnastică aerobică al României.

A fost premiat și la Gala Gimnasticii Românești

Titlul de cetățean de onoare nu este sigura distincție pe care David a primit-o în acest început de ani. La Gala Gimnasticii Românești, tânărul a fost desemnat cel mai bun sportiv la gimnastică aerobică. Evenimentul a fost unul fastuos, iar la el, participanții au afișat ținute pe măsură.

„M-am simțit foarte bine, sincer cu aceste haine nu mă îmbrac prea des pentru că nu am ocazii dar îmi place și aș prefera să mă îmbrac de multe ori așa. În timpul liber mă îmbrac în trening sau blugi, nu în costum și cămașă cum am fost la gală” -David Gavrilovici, component al lotului național de gimnastică aerobică al României. 

 Anul acesta, sportivul are două concursuri importante la care va participa alături de colegii săi de la lotul național de seniori.

„Prima competiție este Cupa Mondială din Japonia, de unde vreau să mă întorc cu  medalii, iar în septembrie, avem Campionatul Mondial din Italia.  Cel mai important să obținem calificarea pentru Jocurile Mondiale din 2025, care se țin o dată la 4 ani” – David Gavrilovici, component al lotului național de gimnastică aerobică al României.

Este campion mondial și european

Pentru David Gavrilovici, 2021 a fost cel mai bun an din cariera sa. El a cucerit titlul mondial în proba de grup la Baku și a devenit campion european, în Italia, la Pesaro, tot în proba de grup. Tot în Italia, sportivul a mai câștigat două medalii de argint, la trio și cu echipa României, după ce la Mondialul de la Baku, a mai obținut argintul cu echipa și bronzul în proba de trio.

În 2022, sportivul a suferit o accidentare gravă la genunchi și a fost nevoit să stea departe de antrenamente un an.

În 2023, a reușit să obțină 3 medalii de argint la Campionatele Europene, la trio, aerobic dance și cu echipa și 3 medalii de aur și un argint la Bucharest Open.

La Cupa Mondială din Japonia care va avea loc la finalul lunii martie, gimnastul va concura în două probe, trio și grup. La lotul național de seniori, David este pregătit de Maria Fumea și Mădălina Cioveie. Sportivul a fost descoperit la 6 ani de Bogdan Bantă, antrenor la cluburile Gimnis Iași și CSM Iași.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *