Vineri aflăm dacă AstraZeneca e ok!

434 0

Potrivit Reuters, Grupul de lucru pentru siguranţa vaccinurilor din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) urmează să-şi facă publice vineri concluziile în ce priveşte vaccinul împotriva COVID-19 elaborat de AstraZeneca.

Comitetul consultativ global al OMS privind siguranţa vaccinurilor a examinat marţi datele şi a trecut în revistă informaţiile privind probleme rare de coagulare a sângelui în cazul unor persoane care au fost vaccinate, a menţionat OMS.

Miercuri, OMS a comunicat că „pentru moment” continuă să recomande vaccinările cu serul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe ţări din cauza unor posibile efecte secundare, aşteptând ca experţii organizaţiei să îşi încheie procedura de evaluare.

Similar, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a asigurat joi că „beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt de departe mai mari decât orice riscuri”, apreciind că ţările din Europa ar trebui să-l folosească în continuare pentru a contribui la salvarea de vieţi în contextul pandemiei.

El a menţionat că Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) examinează un număr redus de tromboze care au determinat unele guverne europene să suspende vaccinarea cu AstraZeneca, subliniind că „deocamdată nu se ştie dacă unele sau toate aceste afecţiuni au fost provocate de vaccin sau de alţi factori simultani”.

La rândul ei, EMA urmează să anunţe joi după-amiază rezultatul evaluării sale asupra siguranţei vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19.

România a decis ca vaccinările cu AstraZeneca să continue.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *