Tendințele cererii de aur Q4 si FY 2019

767 0

Cererea de aur a scăzut cu 1% în 2019 la 4.355,7 t

2019 a fost, în general, un an cu două jumătăți distincte: reziliența/creșterea în majoritatea sectoarelor în prima jumătate a anului a contrastat cu declinul pe scară largă al a doua.

Creșterea uriașă a fluxurilor de investiții în ETF-uri și produse similare a fost compensată de scăderea bazată pe prețuri a cererii consumatorilor.

Intrările în ETF-urile globale garantate cu aur au împins deținerile totale la un total record de 2 885,5 t.

Exploatațiile au crescut cu 401,1 t pe parcursul anului, cu 26.8t adăugat în Q4. Intrările au fost puternic concentrate în Q3 ca prețul aurului în dolari SUA s-au ridicat la un nivel ridicat de șase ani.

Băncile centrale au fost cumpărători neți pentru al 10-lea an consecutiv.

Rezervele globale au crescut cu 650,3 t (-1% y-o-y), al doilea cel mai mare total anual din ultimii 50 de ani. Achizițiile în T4 de 109,6 t au fost cu 34% mai mici, deși aceasta a fost parțial o reflectare a dimensiunii mari a cumpărării în 2018.

China și India au avut o putere asupra cererii globale a consumatorilor.

Împreună, cei doi giganți consumatoare de aur au reprezentat 80% din declinul y-o-y în q4 bijuterii și cererea de investiții de vânzare cu amănuntul. Prețurile ridicate ale aurului și un mediu economic mai moale au fost principalii vinovați.

Prețul aurului a fost în medie de 1.481 dolari/oz în T4.

Acesta a fost cel mai mare preț mediu din T1 2013. Deși prețul a rămas sub nivelul ridicat q3, acesta a fost bine susținut. Prețul aurului în diferite valute – inclusiv euro, rupii indiene și lire turcești – a atins cele mai înalte niveluri din istorie.

Articole asemănătoare

Nu uita, depune cererea!

Postat de - 6 august, 2021 0
FacebookTwitterCOMUNICAT DE PRESĂ   Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că până la data de 10…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *