Expoziţie de pictură în redacţia jurnalistului Silviu Popescu

1399 2

Premieră mass-media: Expoziţie de pictură în redacţia jurnalistului Silviu Popescu

Pentru prima dată în istoria presei vâlcene, o redacţie de gazetă găzduieşte o expoziţie de pictură. După experienţa evident benefică de la Institutul Cultural Român din Paris, jurnalistul Silviu Popescu s-a întors acasă, în Râmnicu Vâlcea – oraşul primului cotidian privat – , cu capul plin de proiecte: să-şi revitalizeze ziarul, să pună bazele unei televiziuni online şi să promoveze „români adevăraţi, din popor”. Întâmplător sau nu, cei doi români din popor care expun pentru început pe simezele „Curierului de Râmnic” sunt doi colonei la pensie: Emil Pieloiu şi Florin Safta. Tablourile rămân în redacţia Curierului timp de două săptămâni.

„M-am jurat că dacă voi ajunge la Vâlcea, voi face tot ce nu am făcut la ICR Paris în cei cinci ani cât am stat colo. Printre altele, mi-am propus să promovez oameni talentaţi. Şi încep cu aceşti doi oameni care trăiesc bucuria de a picta, asta fac ei. Mie mi s-a părut foarte important pentru noi – tot cheltuim o grămadă de bani pe spaţiul acesta – să dăm şansa unor oameni să expună la noi. Dumnealor, şansa să expună, altora să lanseze o carte cum vom face peste două săptămâni, altora să asiste la mici conferinţe, cum o să facem cu fratele Horia Nestorescu-Bălceşti. Deci, din două în două săptămâni exilăm redacţia undeva în spate, căci mi se pare foarte normal să avem în jurul nostru prieteni şi să ne simţim bine împreună”, a spus la vernisaj Silviu Popescu.

La eveniment a participat ceea ce tot în popor se numeşte „multă lume luminată”, dovadă că Silviu Popescu rămâne un condei şi o voce în cetatea Râmnicului, şi că oamenii se întorc reflexiv spre el, chiar şi după ani şi ani de absenţă.

De Marielena Popa

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Pingback: ”Amintiri cromatice”. Florin Safta și Emil Pieloiu. La Tg. Jiu - Contacte Culturale

  2. Pingback: ”Amintiri cromatice”. Florin Safta și Emil Pieloiu. La Tg. Jiu | Comunicate.info

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *