Daniela Oteșanu la Târgul de Ceramică Populară „Cocoșul de Hurez” ediția a 52-a

114 0

La începutul acestei luni a avut loc cea de-a 52-a ediție a Târgului de ceramică populară „Cocoșul de Hurez”, un eveniment de prestigiu care a reunit ceramiști din toate colțurile țării. Daniela Oteșanu, alături de alți parlamentari vâlceni, a avut o prezență remarcabilă la această ediție, subliniind importanța acestui eveniment cultural.

Consiliul Județean Vâlcea, având un rol esențial în realizarea și finanțarea târgului, a promis continuarea sprijinului și în viitor.

Printre oficialitățile prezente la târg s-au numărat Mihai Oprea – prefectul județului Vâlcea, Constantin Rădulescu – președintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Voican – secretar de stat MAI, parlamentarii Eugen Neață, Ovidiu Popa, Bogdan-Constantin Matei, primarii din localitățile din apropierea Horezului, consilieri județeni și locali.

Deschiderea oficială a Târgului de Ceramică a fost realizată de primarul Orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Povestea acestui târg începe în vara anului 1971, pe malul bătrânului Alutus, când Festivalul de folclor „Cântecele Oltului” a adăugat această sărbătoare a lutului, transformând-o într-o tradiție a meșterilor olari. Din 1974, târgul s-a desfășurat în Parcul de la stejarii seculari din Horezu, locul unde fiecare participant poate să-și expună lucrările.

Prin invitarea olarilor din diverse centre românești, maghiare și săsești, târgul oferă o viziune amplă asupra olăritului contemporan. Galeria de artă populară contemporană, găzduită în Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, acumulează an de an „recolta valorică”, constituindu-se într-o corabie salvatoare a unui meșteșug multimilenar.

Daniela Oteșanu și ceilalți oficiali prezenți au subliniat importanța păstrării și promovării tradițiilor, sprijinind astfel continuitatea și dezvoltarea culturii populare românești.

sursa: voceavalcii.ro

Articole asemănătoare

PSD-6 LUNI DE GUVERNARE

Postat de - 10 iunie, 2022 0
FacebookTwitterÎn momente grele pentru fiecare dintre români, cu crize suprapuse, cu scandaluri aproape zilnice între guvernanții de până în noiembrie…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *