Campioanele ritmicii au dat spectacol de Ziua Jongleriei

393 0
Irina Deleanu, Amalia Lică și Annaliese Drăgan au demonstrat că sunt adevărate magiciene în mânuirea măciucilor
Întreaga lume a sărbătorit, marți, Ziua Internațională a Jongleriei, iar campioanele de la gimnastică ritmică au vrut să demonstreze că iau în serios această sărbătoare a magiei și spectacolului.
În frunte cu președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, cvadrupla campioană europeană de junioare Amalia Lică și reprezentanta României la Jocurile Olimpice de la Paris, Annaliese Drăgan, au dat un adevărat recital de jonglerie cu măciuci în sala de antrenament.
„Foarte mult îmi place să jonglez. Unul din obiectele mele preferate sunt măciucile și de mică mi-a plăcut să mă joc și să le arunc și să fac chestii noi. Cred că cel mai mult am făcut cu patru măciuci” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată la JO.
După cum au recunoscut, ele s-au distrat foarte tare.
 „Încă mă mai pricep. Am mai încercat și cu mai multe, dar nu e același lucru. Am renunțat destul de repede, având în vedere că noi trebuia să avem grijă doar de două măciuci, era de ajuns” – Irina Deleanu, președintele FRGR.
Cvadruplă campioană europeană de junioare, Amalia Lică recunoaște că în timpul liber, mai face câteva numele de jonglerie cu obiectele prin casă.
„Îmi place să lucrez cu măciucile și în timpul liber când mai pun mâna pe anumite obiecte le mai arunc câte o dată” – Amalia Lică, cvadruplă campioană europeană de junioare.
Cele două sportive recunosc că, deși au o mare experiență, uneori se mai întâmplă și accidente. Iar măciuca poate să cadă chiar și în capul lor.
„Mi-a căzut măciuca în cap, am avut și lovituri și vânătăi și julituri, dar au trecut. Nu am avut accidentări așa grave, nu mi-am spart capul, dar doare” – Amalia Lică, cvadruplă campioană europeană de junioare.
„Mi-a căzut de multe ori și chiar și acum îmi mai cade în cap uneori. Întotdeauna, oricât de experimentată ajungi, tot ne mai lovește. E un moment neplăcut” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată la JO.
În ceea ce o privește, Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, a recunoscut că a reușit să evite de fiecare dată loviturile dure cu măciucile.
„În cap nu mi-a căzut niciodată, dar am mai scăpat-o. Eu am avut o reacție foarte bună, acest lucru m-a dus cumva și la rezultatele pe care le-am avut pentru că deși eram o gimnastă înaltă și de obicei gimnastele înalte se mișcă mai lent, ca și calități motrice am avut această viteză și viteza de reacție, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult. Deci nu mi-a căzut niciodată măciuca în cap, că m-am ferit”  – Irina Deleanu, președintele FRGR.
Magia e preferata Irinei Deleanu
Șefa gimnasticii ritmice românești recunoaște că a început de curând să meargă din nou la circ. Preferatele fostei mari campioane sunt numerele de magie.
„Magicienii îmi plac mai mult. Având în vedere că motto-ul gimnasticii ritmice în general este „The Beginning of Magic, the Continues of Magic”, atunci ne place magia” – Irina Deleanu, președintele FRGR.
Și Amalia Lică se simte atrasă de circ, dar de spectacolul artiștilor de acolo. Ea spune, însă, că nu ar da niciodată gimnastica ritmică pe circ.
„La circ e foarte frumos. Seamănă cu ce facem noi, dar la noi e și mai frumos. Spectacolul în sine e foarte interesant, abia aștepți să vezi ce urmează mai departe” – Amalia Lică, cvadruplă campioană europeană de junioare.
Annaliese nu a mai mers în ultimul timp la circ, dar își amintește că era locul în care simțea că poate să facă și să viseze orice.
„La circ am mers când eram mică, nu mai știu. Mie îmi plăcea foarte mult totul la circ și simțeam că pot face și eu. Animalele îmi plăceau foarte mult, tigrii în special” – Annaliese Drăgan, sportivă calificată la JO.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *