Premieră în chirurgie la Centrul Medical SanConfind – operație cu transplant de os la ortopedie

281 0

În luna iunie 2024, medicii de la spitalul privat SanConfind din Poiana Câmpina, județul Prahova, au realizat în premieră o intervenție chirugicală de fractură de humerus cu transplant de os prelevat din peroneum. 

Pregătirea operației a durat două luni, iar intervenția chirurgicală a fost realizată de o echipă multidisciplinară condusă de dr. Viorel Albu, medic specialist ortopedie și traumatologie împreună cu prof. dr. Zoltan Galajda, specialist în chirurgie vasculară și dr. Razvan Cojocaru, medic specialist în ortopedie-traumatologie. Cazul a fost abordat în sistem integrat și profesionist, pacienta fiind spitalizată doar 3 nopți.

Pacienta, cadru medical din Arad, a avut un accident de circulație în urma căruia a suferit o leziune severă a membrului superior drept. Inițial, cazul urma să fie soluționat într-o clinică de specialitate din Germania. Cu toate acestea, dr. Galajda a decis să realizeze intervenția la SanConfind. În plus, la SanConfind, pacienta a putut beneficia de recuperare post-operatorie tot în spital, mai exact la baza de recuperare medicală.

„A fost o operație complexă de înlocuire a humerusului (brațului) cu peroneumul prelevat din membrul inferior și a necesitat cunoștințe multidisciplinare de ortopedie, chirurgie vasculară, neurochirurgie și de anatomie”, a declarat dr. Albu.

Despre Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina

Spitalul și-a deschis porțile pentru pacienți în 2015 și a crescut etapizat până la cele 22 de activități/ specialități medicale (cardiologie, chirurgie, dermatovenerologie, diabet zaharat/ boli de nutriție, endocrinologie, radiologie și imagistică medicală, gastroenterologie, medicină internă, medicina muncii, neurochirurgie, neurologie, obstetrică ginecologie, oftalmologie, O.R.L, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihologie, recuperare medicală, urologie, chirurgie cardio-vasculară, laborator analize medicale. Astăzi, pentru cele 90 de paturi pe care le pune la dispoziția pacienților, SanConfind Câmpina are 230 de angajați.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *