Încă un Centru de Excelență inaugurat de Federația Română de Handbal!

134 0

Federația Română de Handbal, Primăria și Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, Ministerul Educației și Cercetării și clubul Sepsi SIC Sf. Gheorghe au pus bazele unui parteneriat, care s-a concretizat prin anunțul inaugurării unui Centru de Excelență pentru handbal feminin.

Începând cu sezonul următor, 2020/21, Sf. Gheorghe va deveni astfel gazda a trei grupe de fete pe categorii diferite de vârstă, selecționate din această zonă, care se vor pregăti pentru înalta peformanță.

Alexandru Dedu, șeful Federației Române de Handbal, speră ca și în acest centru să fie formate viitoarele generații de aur pentru sportul de pe semicerc.

 ”Acum avem opt astfel de Centre, patru la fete, patru la băieți, unde încercăm să aducem cei mai buni copii din țară. Aici, la Sfântu Gheorghe, sunt toate condițiile pentru a se forma în viitor o echipă competitivă de prima ligă și jucătoare pentru loturile naționale. Acest centru face parte dintre cele patru răspândite în întreaga țară și este strategia FRH de a avea patru centre de fete și patru de băieți, cât mai bine distribuite în toată țara, în care cei mai buni copii să fie pregătiți. Acest Centru va da alt orizont handbalului feminin din Sf Gheorghe și sunt convins că multe dintre tinerele care se vor pregăti aici vor forma o echipă competitivă” – Alexandru Dedu, președinte Federația Română de Handbal.

” Sunt extrem de fericit că vă pot anunța că în Municipiul Sf Gheorghe va funcționa un Centru de Excelență. Pentru mine este o bucurie, în tinerețe am jucat și handbal, deci aveam o datorie morală față de acest oraș de a sprijini și acest sport, să punem Municipul pe harta sportului în ceea ce privește handbalul. Sunt convins că poate peste 5 sau 10 ani, nu ne grăbim, vom avea avea o echipă în primul eșalon. Am început de jos, am construit echipe de baschet și fotbal, iar acum dorim să mergem mai departe pe acest drum și am găsit parteneri care au aceeași viziune. Împreună vom scrie o istorie frumoasă a handbalului feminin. Fotbalul este cel mai popular sport, dar asta nu înseamnă că handbalul nu va reuși să umple sala” – Árpád-András Antal, primar Sfântu Gheorghe.

”Începem un proiect foarte frumos, prin care sperăm ca handbalul să ajungă la același nivel cu celelalte sporturi din Sf Gheorghe, la nivel de țară în primele locuri și la nivel internațional cât mai sus, pentru a fi mândri împreună” – Istvan Rusz, președinte club Sepsi SIC.

 

Dedu: ”Ne dorim reluarea competițiilor”

Pandemia de Coronavirus continuă să dea peste cap sportul din țara noastră, iar handbalul nu face excepție. În mod normal, competițiile ar trebui să fie reluate la finalul săptămânii viitoare, însă nimeni nu știe sigur dacă se vor putea juca meciurile.

”Nu am nici o noutate, sunt discuții, încercăm să găsim soluții să începem să ne mișcăm/ Nu putem rata și acest sezon. Până în momentul în care ni se va spune nu se poate, nu abdicăm de la ideea de a relua competițiile” – Alexandru Dedu, președinte Federația Română de Handbal.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *