Premiu Grammy pentru dirijorul român Cristian Măcelaru

215 0

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”. Este pentru a doua oară când un dirijor român câstigă un astfel de premiu. Primul a fost dirijorul Cristian Badea, în 1985. Cristian Măcelaru este unul dintre cei mai în vogă dirijori români și va prelua conducerea muzicală a Orchestrei Naţionale a Franţei, din 2021, transmite TVR, preluat de Romanian Global News.
Dirijorul român Cristian Măcelaru, violonista scoțiană Nicola Benedetti și Orchestra Simfonică din Philadelphia au câștigat premiul Grammy la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo” pentru albumul ce cuprinde lucrări ale compozitorului Wynton Marsalis.
Născut în Timişoara în 1980 şi plecat la 16 ani în Statele Unite cu o bursă, Cristian Măcelaru a devenit 3 ani mai târziu, cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Simfonice din Miami. Avea să înceapă o carieră internaţională de excepție.
Din 2021 va fi directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței, una dintre cele mai importante din Europa și din lume.
Dirijorul român și violonista scoțiană au mai fost nominalizați pentru premiul Grammy, tot la această ediție, la categoria Best Contemporary Classical Composition, cea mai bună compoziţie contemporană clasică. Titlul a fost însă câștigat de „Higdon: Harp Concerto”, compus de Jennifer Higdon.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *