Cum sunt oamenii PLUS?

1264 0

România de astăzi (în granițele sale, dar și dincolo de ele) este o țară în care trăiesc, pentru care muncesc și la care visează o mulțime de oameni competenți, cinstiți și curajoși.

Noi înșine, membrii PLUS, suntem asemeni lor.

Unul dintre motivele înapoierii de azi a României este supraaglomerarea instituțiilor publice și a posturilor de răspundere cu oameni nepregătiți, promovați prin nepotisme și corupție.

Ne propunem să încurajăm intrarea în viața politică a unor oameni pregătiți, gata să își asume responsabilități publice, dar în același timp să dea socoteală pentru deciziile și acțiunile lor.

Competența individuală este garanția că toți cei care ajung să ocupe posturi și funcții publice nu o fac nici pentru a se îmbogăți ușor sau necinstit, nici pentru a țese în jurul lor relații de putere sau de influență.

Oamenii competenți își transformă cunoștințele în meserii și vocații de ale căror rezultate pot beneficia ceilalți membri ai societății.

Susținem cu fermitate depolitizarea administrației și ocuparea posturilor publice prioritar prin concurs, pe bază de merit și competență.

Acolo unde este nevoie ca unele posturi să fie ocupate de oameni politici (miniștri, secretari de stat, dar și primari, consilieri locali etc.), vom face din competența candidaților primul criteriu pentru promovarea lor.

Cinstea este calitatea morală și deontologică fără de care orice competență eșuează în corupție.

Oamenii cinstiți sunt un liant social puternic, sunt corecți cu ei înșiși și cu ceilalți, respectă și promovează adevărul.

Oamenii cinstiți din PLUS știu că intrarea în politică le pune la încercare rezistența morală și îi obligă să experimenteze arta dialogului, diferența de opinie și disponibilitatea la compromisul rezonabil, la negociere sau la consens, fără  coruperea individuală și compromiterea acțiunii publice.

Cinstea înseamnă încrederea pe care membrii PLUS o transmit celorlalți că mandatul public încredințat este folosit spre binele colectiv și nu spre binele propriu.

Puterea oamenilor din PLUS nu vine nici din funcțiile pe care le ocupă, nici din felul în care îi pot manipula sau conduce pe ceilalți, ci din disponibilitatea pe care ei o au de a servi interesul public și binele colectiv.

Oamenii din PLUS pot să atragă în jurul lor alți oameni cinstiți și înving pe termen lung, pentru binele comun.

Dar nu există angajament politic și acțiune politică fără curaj.

Proiectul PLUS aduce împreună femei și bărbați gata să renunțe la o parte din preocupările lor obișnuite, personale și profesionale, pentru a consacra timp și energie acțiunilor publice, transpunerii în practică a valorilor comune, în jurul cărora vrem să construim România de mâine.

Această decizie nu este lipsită de riscuri și nu vom izbândi de fiecare dată.

Dacă vom reuși să convingem oameni la fel de pricepuți, de cinstiți și de curajoși, nu vom avea nicio temere să trecem peste greutăți.

Haideți alături de noi pentru a ne regăsi vocația de oameni dedicați cauzelor celor mai nobile ale societății!

ro.plus/adeziune

 

Mihaela Iliescu
Biroul Filialei PLUS Vâlcea, Responsabil Comunicare
0736 017 187
mihaela.iliescu@ro.plus
Bulevardul Nicolae Bălcescu 5-6, Etaj 1, Râmnicu Vâlcea
www.ro.plus

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *