Sinteza activităților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru primele săptămâni de mandat ale ministrului Marcel Ioan Boloș

739 0
✅ Transmiterea către CE a 12 din cele 16 Programe Operaționale 2021-2027, cu o alocare aproximativă de 33 mld. euro (77% din totalul disponibil).
✅ Distribuirea primelor mii de vouchere sociale ca parte a pachetului guvernamental „Sprijin pentru România”.
✅ Transmiterea primei cereri de plată din PNRR în valoare de 3 miliarde de euro, pentru 21 de ținte și jaloanele aferente trimestrului IV din 2021.
În prezentul mandat, derulat în contextul războiului din Ucraina și al crizei prețurilor la energie și pentru materialele de construcție, prioritatea ministerului investițiilor și programelor europene se referă concomitent la implementarea PNRR și la operaționalizarea celor 16 programe operaționale aferente 2021-2027.
„Motorul dezvoltării României îl reprezintă investițiile, iar sursa sigură de finanțare o reprezintă fondurile europene. Avem la dispoziție aproximativ 96 de miliarde de euro, de trei ori mai mult decât în precedenta perioadă de programare, datorați suprapunerii perioadelor de programare 2014-2020 și 2021-2027, precum și planului național de redresare și reziliență. O șansă istorică pe care nu o putem rata! Mă bucur să văd o mobilizare generală atât la nivelul Guvernului României, cât și la nivelul administrației locale și, foarte important, în rândul aparatului propriu al MIPE”.
ℹ Informații detaliate, aici: https://bit.ly/3MCDTeb

Articole asemănătoare

Intervenție în Parlament

Postat de - 19 decembrie, 2023 0
FacebookTwitter Intervenție în Parlament Azi am luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților, considerând că e revoltător modul în care procedează parlamentarii…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *