Băbeni

2512 0

Băbeni este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitatea componentă Băbeni (reședința), și din satele Bonciu, Capu Dealului, Pădurețu, Români, Tătărani și Valea Mare. Se află la circa 20 km sud de reședința județului, municipiul Râmnicu Vâlcea, și 30 km nord de municipiul Drăgășani, pe partea dreaptă a râului Olt.

Comuna Băbeni a devenit oraș prin legea nr. 429 din 27 iunie 2002. De aceeași localitate mai aparțin și satele Pădurețu, Români, Capu Dealului, Tătărani, Bonciu și Valea Mare. Chiar și până a devenit oraș prin lege, localitatea a avut un aspect destul de urban. Este o veche localitate cunoscută ca reședință de plasă, apoi de raion, localitate cu oameni cu diferite preocupări cum sunt creșterea vitelor, oierit, agricultura, prelucrarea lemnului adus cu trenul de linie îngustă din munți, extracția petrolului.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Băbeni se ridică la 8.451 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 9.475 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (90,86%), cu o minoritate de romi (4,06%). Pentru 5,06% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (94,2%). Pentru 5,06% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională. (Sursa Wikipedia)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *