Casa de Cultura “Florin Zamfirescu” din Călimăneşti va fi reabilitată cu fonduri europene

816 0

Luna aceasta a fost semnat contractul de finanțare pentru Casa de Cultură “Florin Zamfirescu”, din localitatea Călimănești și pentru alte câteva obiective.

Edilul Călămăneștiului, dr. Florinel Constantinescu a semnat în data de 17 iulie, prin procedură electronică, contractul de finanțare pentru Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației prin modernizarea Orașului Călimănești”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul are o valoarea totală de 24.492.027,40 lei, din care suma solicitată este de 22,804,035.29 lei (4.896.196,52 euro), fiind finanțat în cadrul Axei prioritară 13, Obiectivul specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții a populației în orașele mici și mijlocii din România. Acesta include 5 obiective de investiții, patru din ele vizând clădiri și unul reabilitări și modernizare de străzi: Centrul cultural și recreativ Jiblea Nouă, Școala cu clasele I-IV Jiblea Nouă, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, Centrul multifuncțional Călimănești, reabilitarea și modernizarea de străzi în lungime de 7105 metri.

O serie de străzi, vor fi, de asemenea, reabilitate și modernizate prin acest proiect.  Astfel, stațiunea devine una de top și se remarcă prin preocuparea deosebită a primarului, cu concursul Consiliului Local, schimbările în bine fiind evidente.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *