Casa de Cultura “Florin Zamfirescu” din Călimăneşti va fi reabilitată cu fonduri europene

308 0

Luna aceasta a fost semnat contractul de finanțare pentru Casa de Cultură “Florin Zamfirescu”, din localitatea Călimănești și pentru alte câteva obiective.

Edilul Călămăneștiului, dr. Florinel Constantinescu a semnat în data de 17 iulie, prin procedură electronică, contractul de finanțare pentru Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației prin modernizarea Orașului Călimănești”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul are o valoarea totală de 24.492.027,40 lei, din care suma solicitată este de 22,804,035.29 lei (4.896.196,52 euro), fiind finanțat în cadrul Axei prioritară 13, Obiectivul specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții a populației în orașele mici și mijlocii din România. Acesta include 5 obiective de investiții, patru din ele vizând clădiri și unul reabilitări și modernizare de străzi: Centrul cultural și recreativ Jiblea Nouă, Școala cu clasele I-IV Jiblea Nouă, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, Centrul multifuncțional Călimănești, reabilitarea și modernizarea de străzi în lungime de 7105 metri.

O serie de străzi, vor fi, de asemenea, reabilitate și modernizate prin acest proiect.  Astfel, stațiunea devine una de top și se remarcă prin preocuparea deosebită a primarului, cu concursul Consiliului Local, schimbările în bine fiind evidente.

C.R.

Articole asemănătoare

Călimănești

Postat de - 25 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterCălimănești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Căciulata, Călimănești (reședința), Jiblea Nouă, Jiblea Veche,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *