“Tricolorii” au făcut primul pas spre CM 2021

584 0

Naționala masculină de handbal a României a câștigat turneul preliminar din Italia, prima fază de accedere la Campionatul Mondial din 2021. Jucătorii antrenați de Rareș Foruneanu s-au impus în meciurile cu Georgia și Kosovo și, grație jocului rezultatelor, nu mai pot pierde primul loc.

“Tricolorii” au învins Kosovo, 32-21, după ce, în prima zi a turneului din Italia, trecuseră de Georgia, 29-24. Cu patru puncte după două meciuri și grație victoriei Georgiei în partida cu Italia, România nu mai poate pierde primul loc. Handbaliștii pregătiți de Rareș Fortuneanu vor disputa astăzi meciul împotriva Italiei, o partidă fără miză.

Drumul spre Campionatul Mondial din 2021, competiție ce va avea loc în Egipt, este însă departe de final. În a doua fază a preliminariilor, din aprilie, “tricolorii” vor juca un play-off (tur-retur) împotriva unei echipe care este prezentă, în această perioadă, la Campionatul European. România va întâlni atunci o selecționată ce nu va prinde turneul preolimpic.

“Este din ce în ce mai greu să ajungi la un turneu final, sunt aceste calificări și apoi încă două baraje unde vom juca împotriva unor echipe foarte puternice. Noi ne dorim foarte mult și sper ca această calificare să fie pentru noi.” – Mihai Popescu, component al echipei naționale de handbal a României

Ultima participare a naționalei României la un turneu final datează din 2011, la  Campionatul Mondial din Suedia. „Tricolorii” s-au clasat atunci pe locul al 19-lea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *