România are un nou președinte al Medicamentelor

752 0

Roxana Stroe a fost numită, marți, de către ministrul Sănătății, Victor Costache, în funcția de președinte interimar al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Roxana Stroe va ocupa această funcție temporar, până la organizarea concursului pentru desemnarea unui nou președinte al Agenției Naționale a Medicamentului.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică și lucrează în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale de la sfârșitul anului 2010. În prezent ocupă functia de coordonator al Directiei Farmacovigilentă și Managementul Riscului. Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilența si Managementul Riscului al Agenției Europene a Medicamentului, iar din martie 2019 membru al board-ului Agenției Europene a Medicamentului.

Agenția Națională a Medicamentului este una dintre cele mai tehnice instituții din domeniul medical și este cea care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața din România. De asemenea, Agenția Națională a Medicamentului ar trebui să monitorizeze permanent stocurile de medicamente din țara noastră, în condițiile în care medicamente esențiale lipsesc adesea de pe piața din România.

Acum, să vedem dacă scad prețurile la medicamente! (Curierul de Râmnic)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *