Știți deja despre șirul tragediilor de pe DN7, în special din zona Robești. Lucrurile se mișcă încet, oamenii au continuat să protesteze și să depună memorii către cei în măsura a rezolva câte ceva.
În fiecare sâmbătă seara au protestat, au trimis memorii la prefect, la Drumurile Naționale și la Serviciul Rutier.
Sâmbătă după sâmbătă, oamenii triști dar nu învinși au trecut strada în tăcere, cu candele aprinse, cu speranța că autoritățile se vor mișca mai repede.
Poate că sărbătorile au oprit funcționarea județului, dar viața și siguranța cetățenilor nu pot fi oprite după cum pică zilele libere.
Pentru că nici taxele și impozitele lor nu se pun în pauză de Crăciun.
Se poate spune că unii au făcut treabă iar alții au dat răspunsuri fix la 30 zile (căci în România urgențele se rezolvă la minim 30 de zile dacă dovedești că ai dosar cu șină).
Alții stau la cutie, prefăcându-se că problema nu e a lor.
Să vorbim de primarul de la Câineni, care pune becuri ușor, dar când vine vorba de trotuare, de semafor sau rampe, se pare că e copleșit de alte priorități. Deși din 2012 avea destul timp sa rezolve asta, acum face eforturi să…nu facă.
Să vorbim de șeful Consiliul Județean care nu a trimis niciun reprezentant la fata locului, nu are nicio grijă, ca și cum drumul național trece prin județul vecin și omoară cetățenii altor județe!
Este lăudabil efortul poliției, însă poliția nu are decizia sau banii. Măsurile luate sunt benefice dar alții ar trebui să decidă soluțiile tehnice serioase și banii necesari.
Pe de-o parte poliția și secția de drumuri fac treabă, pe de altă parte Consiliului Județean cu președintele lui (celebru la tăiat panglici) și primăria locală nu prea fac nimic.
Întrebarea ar fi: ce să facă oamenii dacă după trei luni nu vad nimic consistent din ce au cerut?
Să reia protestele, să acționeze statul și primăria în judecată în solidar, să se resemneze?
Părerea mea este că problema trebuie rezolvată urgent. În PLUS, în lunile care le-au mai rămas la butoane șefului județean, prefectului sau primarului, ar trebui sa ii găsească fiecare dimineață la locul cu pricina. De fapt, la toate locurile cu probleme de infrastructură din județ.
Căci nu au fost aleși să facă poze frumoase, să ascundă problemele timp de patru ani și apoi să aibă tupeul să mai ceară încă patru ani de făcut nimic. Ori pentru supraevaluat contracte și aplaudat prin CeEx-uri, pentru indulgențe de la tătuci.
Să sperăm că la vară acești profitori de demnități bănoase vor fi debarcați definitiv de votanții pe care i-au mințit pe rând,de 30 de ani.
PLUS Vâlcea va propune un nou suflu în politică locală și națională. Oameni noi în politică, oameni școliți și formați în mediul privat, unde furtul căciulii înseamnă plecarea acasă fără comentarii.
PLUS Vâlcea va propune măsuri sanitare de decuplare de la banul public al celor care încă mai cred în legenda degetelor băgate în borcanul cu miere, un set de proceduri de audit al activității și al derulării contractelor publice anterioare și va trimite în fața organelor competente pe toți cei care prin acțiuni ilicite sau inacțiune vădită au atentat la viața și siguranța contribuabililor. În mod cinic, tot pe banii acestora din urmă.
Autostrada Sibiu-Pitești nu va mai fi folosită ca scuză sau minciună de fosta sau viitoarea clasa politică și va fi dată în execuție sub sancțiunea demisiei în bloc a celor care vor îndrăzni să o mai fluture în fața alegătorilor și apoi vor plânge fățarnic a neputință.
Dorin Pomană – Coordonator pentru mediul rural PLUS Vâlcea