Tesla crește vânzările cu peste 50% în 2019

895 0

În ciuda problemelor, Tesla crește vânzările cu peste 50% în 2019. E un moment bun de investit?

Datele de producție și livrare ale vehiculelor Tesla pentru trimestrul IV 2019 sunt publice și ne oferă o imagine clară a întregului an 2019. Investitorii au stat cu sufletul la gură în ultimul timp în ceea ce privește Tesla.

Însă nu este cazul să ne scufundăm în plusurile și minusurile pe care le-a tot raportat producătorul auto în ultimul an. Cifrele sunt mai mult decât spectaculoase pentru situația Tesla.

Tesla Model 3 este principalul catalizator care a dus Tesla în topuri. Când livrările Modelului 3 au început în 2017, compania a urmărit doar livrarea a 100.000 de mașini în total (inclusiv S și X), dar în 2018 Tesla a livrat 237.850 Model 3, S și X, adică peste + 100% creștere an de an.

Piață de mașini electrice este în continuă creștere, așa că Tesla nu s-a oprit. Față de 2018, Tesla a livrat 367.200 de mașini cu o creștere totală de + 54,3% în 2019. Și este de așteptat că firma să se extindă în continuare anul viitor.

Gigafactory Shanghai, cea mai mare fabrică de producție Tesla, este în deplin proces de creștere cu producția Model 3 și Model Y, iar producția Tesla Model Y începe conform planului, în speranța că americanii vor ruși livrarea la jumătate de milion de mașini la nivel global.

Oficialii Tesla sunt încântați peste măsură!

Creșterea Tesla din primul până în ultimul trimestru al anului 2019 s-a datorat livrărilor masive ale Modelului 3. „În trimestrul 3 am observat o scădere de -1,4% a livrărilor modelului S și X, dar în trimestrul 4 acest număr a crescut până la +11,7 % comparativ cu T3 2019.”, au declarat oficialii.

Tesla (TSLA) a sfidat toate așteptările în acest an cu datele de producție și livrare atunci când ne uităm în ansamblu peste aceste cifre. Să ne amintim că în februarie anul trecut, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a stabilit cel mai mare target de vânzări, anticipând că Tesla va vinde 400.000 modele. Iată că la finalul anului au vândut cu doar 10% mai puțîn.

Partea cea mai interesantă este că livrările modelului Tesla 3 au atras efectiv un întreg + 117% față de 2018, iar această creștere exponențială a livrărilor modelului 3 a dus la creșterea numărului total de livrări al producătorului auto cu +54,3. %.

Acesta pare a fi un moment excepțional de a investi în Tesla. Lumea începe să vorbească din ce în ce mai mult despre brand, iar investitorii și-au umplut deja buzunarele cu noile profituri.

În plus, conform unui sondaj recent al proprietarilor Tesla, realizat de Bloomberg, aproximativ 99% dintre proprietarii modelului 3 au spus că ar recomandă prietenilor un vehicul electric Tesla, dar și familiei lor.

Așadar, Tesla nu își mulțumește doar actionarii, ci și clienții.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *