Inovații care vor aduce schimbări în medicină

954 0

Dispozitive cu ultrasunete de dimensiuni mici de buzunar care costă de 50 de ori mai puțîn decât aparatele din spitale (și se conectează la telefon), realitate virtuală care grăbește vindecarea în reabilitare, informații artificiale care sunt mai bune decât experții medicali la detectarea tumorilor pulmonare. Acestea sunt doar câteva dintre inovațiile care transformă acum medicină într-un ritm remarcabil.

Consumabile medicale livrate de drone

Din martie, UPS a condus un program de studiu numit Flight Forward, folosind livrări autonome de drone de probe medicale critice, inclusiv sânge sau țesut între două ramuri ale unui spital din Raleigh, N.C., situat la 150 de metri distanță. Un alergător ar putea acoperi distanță aproape la fel de repede că drona, dar că un program de proba a conceptului, acesta a reușit, iar în octombrie, FAA a acordat aprobarea companiei să se extindă în 20 de spitale din SUA în următoarele două. ani. „Ne așteptăm că zborul UPS înainte să fie într-o zi o parte foarte semnificativă a companiei noastre”, spune CEO-ul UPS, David Abney, al serviciului, care va furniza probe de urină, sânge și țesuturi și elemente esențiale medicale precum medicamente și sânge transfuzibil.

Cel mai mare Big Data

Există 7,5 miliarde de oameni, iar zeci de milioane dintre noi ne urmărim sănătatea cu ajutorul unor purtătoare precum ceasurile inteligente, precum și cu dispozitive mai tradiționale, cum ar fi monitoarele de tensiune arterială. Dacă ar există o modalitate de a cumula toate aceste date de la câteva milioane dintre noi și de a face că toate să fie anonime, dar cautabile, cercetătorii medicali ar avea un instrument puternic pentru dezvoltarea medicamentelor, studiile stilului de viață și multe altele.

Firma Big Data, bazată în California, Evidation a dezvoltat doar un astfel de instrument, cu informații de la 3 milioane de voluntari care furnizează trilioane de puncte de date. Parteneri de furnizare cu producători de medicamente precum Sanofi și Eli Lilly pentru a analiză aceste date; acea muncă a dus deja la zeci de studii revizuite de la egal la egal, pe subiecți care variază de la somn și dietă la tipare cognitive-de sănătate.

O cură de celule stem pentru diabet

Diabetul de tip 1 afectează 1,25 milioane de americani, dar cel de tip 2 în special, a atras atenția biologului Harvard Doug Melton: fiica să Emma și fiul Sam suferă de această boală. Tratamentul poate implică o viață întreagă de alimentație atentă, injecții de insulină și multiple teste zilnice de glucoză din sânge. Melton are o abordare diferită: folosirea celulelor stem pentru a crea celule beta înlocuitoare care produc insulină. El a început activitatea în urmă cu peste 10 ani, când cercetarea cu celule stem a ridicat speranțe și controverse.

În 2014, el a co-fondat Semma Therapeutics – numele provine de la Sam și Emma – pentru a dezvoltă tehnologia, iar în această vara a fost achiziționat de Vertex Pharmaceuticals pentru 950 de milioane de dolari. Compania a creat un dispozitiv mic, implantabil, care deține milioane de celule beta înlocuitoare, permițând glucoză și insulină prin menținerea celulelor imune.

O abordare a cercetării în cazul cancerului

Unul dintre perturbatorii originali ai noii economii este abordarea să în cercetarea medicală. Institutul Parker pentru Imunoterapie Cancer, înființat de co-fondatorul Napster și fostul președinte Facebook, Sean Parker, este o rețea de instituții de top, inclusiv Memorial Sloan Kettering, Stanford, MD Anderson Cancer Center și multe altele. Scopul sau este să identifice și să înlăture obstacolele inovării în cercetarea tradițională.

De exemplu, toate institutele participante au fost de acord să accepte o decizie de aprobare de către oricare dintre consiliile lor de revizuire instituțională, care „ne permite să obținem studii clinice majore de pe teren în câteva săptămâni decât în ​​ani”, spune Parker, și la costuri mai mici.

O bandă de mâna care poate citi mintea

Un bărbat care poartă ceea ce arată că un ceas de mâna negru se uită la un mic dinozaur digital sărind peste obstacolele de pe ecranul computerului. Mâinile bărbatului sunt nemișcâte, dar el controlează dinozaurul – cu creierul. Dispozitivul de la încheietura mâinii este kit-ul CTRL, care detectează impulsurile electrice care circulă din neuronii motori în josul mușchilor brațului și până la mâna aproape imediat ce o persoană se gândește la o anumită mișcare. „Vreau că mașinile să facă ceea ce ne dorim să facă și vreau să nu fim înrobiți de către mașini”, spune Thomas Reardon, CEO și co-fondator al CTRL-Labs, producătorul de dispozitive.

Postura înlănțuită și apasarile cheie care au scăpat din epoca smartphone-ului reprezintă „un pas înapoi pentru umanitate”, spune Reardon, un neurostiintific care, într-o viață trecută, a condus la dezvoltarea Internet Explorer Microsoft. Tehnologia ar putea deschide noi forme de reabilitare și acces pentru pacienții care se recuperează în urmă unui accident vascular cerebral sau a unei amputații, precum și pentru cei cu boală Parkinson, scleroză multiplă și alte afecțiuni neurodegenerative.

O ecografie de buzunar

La nivel mondial, există peste 4 miliarde de persoane care nu au acces la imagini medicale și ar putea beneficia de Butterfly iQ, un dispozitiv cu ultrasunete portabil. Jonathan Rothberg, cercetător în genetică Yale și antreprenor în serie, și-a dat seama cum să pună tehnologia cu ultrasunete pe un cip, așa că în loc de o mașină de 100.000 de dolari într-un spital, este un gadget de 2.000 de dolari care se conectează la o aplicație pentru iPhone. A ieșit la vânzare anul trecut către profesioniștii din domeniul medical.

Aplicația Walmart – îngrijirea sănătății

Ori de câte ori cel mai mare retailer din lume își urmărește amprenta gigantică pe o nouă piață, terenul se agită. În septembrie, Walmart a deschis primul sau centru de sănătate, un centru medical unde clienții pot primi asistență primară, teste de vedere, examene stomatologice și canale radiculare; lucrări de laborator, radiografii și EKG; consiliere; chiar ore de fitness și dietă. Prețurile sunt accesibile fără asigurare, iar potențialul este imens. În orice săptămâna dată, echivalentul a jumătate din America trece printr-un test Walmart.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *