Ziua Micii Uniri sărbătorită la Teatrul Anton Pann

684 0

Ziua Micii Uniri sărbătorită maiestuos la Teatrul Anton Pann

Mihai Viteazu, Cuza, Ferdinand, Regina Maria, 24 ianuarie, ora 19.00.

 

          Teatrul Anton Pann împreună cu Consiliul Județean Vâlcea vă așteaptă în seara zilei de 24 ianuarie, de la ora 19.00, la un eveniment cu totul și cu totul de excepție, moment cultural dedicat Unirii Principatelor Române. Intrarea este liberă. Mihai Viteazu, Cuza, Ferdinand, Regina Maria, alături de alte personaje, vor aduce în atenția dumneavoastră pas cu pas principalele perioade premergătoare Marii Uniri. Spectacolul, a cărui regie poartă semnătura Vlad Trifaș, este conceput în așa fel încât cei prezenți, și mai ales copiii, să-și însușească cu ușurință această momente de referință din istoria românilor.

Marilor personaje ale vremii le vor da viață, prin expunerea lor, actorii: Tavi Costin în rolul lui Mihai Viteazul; Ferdinand, interpretat de Vlad Drăgulin; Regina Maria- Catinca Maria Nistor; Alexandru Ioan Cuza – Vlad Trifaș și boierii. Venirea pe cai reprezintă un moment maiestuos, inedit, un moment artistic de mare ținuță cum rar ați mai văzut.

Suntem convinși că cei care vor fi prezenți vor savura acest spectacol dat de ceea ce înseamnă ținutele vremii, caii aduși cu greu de la capitală, luminile și, bineînțeles, jocul actorilor. 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, este marcată în toată țară și în județul Vâlcea prin organizarea unor evinemente culturale.

Teatrul Anton Pann va sărbători această zi prin spectacolul propus la care sunteți așteptați cu mic cu mare, vineri 24 ianuarie, ora 19.00. In amfiteatrul teatrului, actorii, menționați mai sus, vor încerca să aducă istoria mai aproape de zilele noastre.

Să nu uităm că pe 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar pe 24 ianuarie, este ales și domn al Ţării Româneşti, fiind proclamat domn al Principatelor Unite. Îl vom vedea pe Alexandru Ioan Cuza alături de Mihai Viteazu, Ferdinand, Regina Maria și alte personaje în spectacolul de vineri 24 ianuarie, ora 19.00, amfiteatrul Teatrului Anton Pann.

Hai să dăm mână cu mână și împreună să ne bucurăm de un spectacol în care personaje ale vremii ne vor aminti cum s-a înfăptuit Unirea. Și acest moment ca toate cele care vor urma în acest an, 2020, poartă amprenta celor 30 de ani de la înființarea Teatrului Anton Pann.

Teatrul Anton Pann – instituție finanțată de Consiliul Județean Vâlcea.

Poftiți la teatru!

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *