Savehof – SCM Râmnicu Vâlcea, duminică 2 februarie, orele 18:00

771 0

SCM Râmnicu Vâlcea va juca duminică, 2 februarie, orele 18,00, o altă partidă decisivă pentru calificarea în sferturile de finală Champions League. După splendidă victorie de acum o săptămână, 31-16 cu Krim , vâlcencele se deplasează la Goteborg, pentru a întâlni suedezele de la Savehof.

O scurtă privire asupra clasamentului ne arată că o victorie a SCM-ului ar consolida locul 4 , mai ales dacă Krim va pierde acasă, așa cum este normal, cu Krim Ljubliana. Sunt toate premisele că jucătoarele noastre să forțeze victoria în Suedia. Ele vin după o serie excelentă de victorii, care au culminat cu prestația magnifică din meciul cu Krim. Echipa se leagă mult mai bine, decât la începutul anului. Glibko a început să marcheze la foc automat, poarta cu Botinovic și Diana Ciucă ține sus, mai ales că are în față o apărare solidă, condusă de Samara. Și, cum succesele aduc încredere, acest sentiment domnește în tabăra antrenorului Florentin Pera, cel care se pare a fi găsit calea de a-și motiva, la maximum, jucătoarele.

La apărarea solidă se referă antrenorul vâlcean, când vorbește desre meciul de duminică : „Avem cele mai puține goluri primite dintre toate echipele din grupele Ligii. De aici trebuie să începem construcția meciului și , bineînțeles, să nu avem greșeli tehnice sau să pierdem mingi ușoare, cum s-a mai întâmplat în prima repriză a meciului cu Slatina. Dacă vom arată concentrare, eu zic că o să ne întoarcem cu un rezultat bun”.

De partea cealaltă, Savehof vine după trei înfrângeri consecutive, în ultimele 10 zile, două în campionat, plus acel 25-30 de la Buducnost, din Liga Campionilor.

Suedezele par să fi pierdut lupta pentru titlul național, fiind la 6 puncte de locul întâi. Apropo, Savehof a câștigat campionatul național feminin de 13 ori, ultima oară în 2018. De obicei, joacă  pe Partille Arena, o arenă cu 4,000 locuri, situată în zona urbană construită în vecinătatea orașului Goteborg.  Meciurile de Liga Campionilor le joacă însă chiar la Goteborg, într-o arena de 13,000 locuri.

Cu două două excepții daneze, lotul de jucătoare este alcătuit doar din jucătoare autohtone. Vedetele echipei sunt : Amelia Lundback, Nina Dano și Ida Lagerborn.

Să fim așadar conectați duminică, cu toate gândurile noastre bune către SCM Râmnicu Vâlcea!

Gabriel Săndulescu

Clasamentul la zi  al grupei 2 este următorul :

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *