Am regăsit-o pe Doina Migleczi

2087 0

Doamna Doina Migleczi, personalitate marcantă a culturii vâlcene, îşi desfăşoară activitatea  ca regizor în cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Vâlcea și la clasa de teatru LEIRA – un real Laborator teatral. Ne-a subliniat importanţa evenimentelor la care a participat cu trupa de teatru tânăr LEIRA.

Un festival de înaltă ţinută artistică a fost cel de la Arad. În anul 2019, au fost prezenţi cu spectacolul “FERMECATORII INOCENŢI”, la Castelul Macea – locul de desfăşurare al Concursului National ”TEATRIX”. Trupa de teatru LEIRA a obţinut cele mai multe premii: pentru regie, pentru scenografie și premii de interpretare individuală.

Amintim că la Festivalul de Teatru Tânăr “ORA DE TEATRU” de la Focşani, au obţinut Premiul “Leopoldina Bălănuţă”  pentru cel mai bun spectacol al festivalului.

Cea mai importantă participare a echipei de teatru tânăr a fost în cadrul Festivalul Internaţional ”MULTILINGUAL THEATRE” de la Torino, unde au prezentat un fragment din piesa “Woyzeck”. Festivalul, în sine, este un experiment inedit, deoarece pe scenă, replicile actorilor se dau în limba maternă. A fost un experiment foarte interesant şi benefic pentru tinerii cursanţi.

Regia tuturor acestor spectacole aparține doamnei Doina Migleczi, căreia îi vom urmări cu mare interes activitatea şi pe viitor.

Și iată, Școala Populară de Arte și Meserii a reușit să-și atragă încă un colaborator de prestigiu, în persoana doamnei Doina Migleczi.

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *