Vernisajul expoziţiei „Polska Arhitecture”

989 0

Curierul de Râmnic a participat, in data de 5 februarie 2020, la vernisajul expoziţiei „Polska Arhitecture”, unde au fost expuse  douăzeci de imagini din lucrările remarcabile de arhitectură contemporană din Polonia.

A luat cuvântul domnul Remus Grigorescu, director al Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” , prezentând deosebitul eveniment.

De asemenea,  domnul  Adrian Buşu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, a subliniat importanţa ajutorului dat de statul român Poloniei în perioada războiului şi continuarea relaţiilor de colaborare dintre cele două ţări.

Invitat la eveniment a fost domnul Witold Urbanowski, CEO CIECH Soda România, care a apreciat,  prin cuvântul său, desfăşurarea  ineditului eveniment  şi a asigurat pe cei prezenţi că va susţine şi va participa  cu interes  şi în continuare la acţiuni de acest fel.

Am remarcat prezenţa cadrelor didactice şi a unor grupuri de elevi de la Şcoala Take Ionescu şi de la Grupul Şcolar „Căpitan N. Pleşoianu„, interesaţi de cunoaşterea mai buna a istoriei Poloniei dar şi de viaţa polonezilor de astăzi.

Expoziţia prezintă 20 de clădiri noi, sau recent revitalizate, ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură.

Această expoziţie cuprinde şi schiţe, desene şi fotoreportaje care prezintă construcţiile în contextul unor evenimente istorice, importante pentru Polonia.

Am observat că arhitectura poloneză se află în plină expansiune. Mulţumită investiţiilor sunt realizate construcţii remarcabile, selectate în concursuri şi premiate în lume. Multe dintre ele sunt co – finanţate din fondurile Uniunii Europene, fără de care nu ar fi putut fi realizate. Aceste schimbări  pozitive în arhitectura Poloniei au avut loc mai ales după anul 1989.

Fiecare din cele prezentate reprezintă un capitol separat în istoria arhitecturii moderne din Polonia.

Salutăm această iniţiativă şi am aflat că expoziţia va putea fi vizitată la sediul Bibliotecii Judeţene Râmnicu Vâlcea până în data de 15 martie 2020.

Corina Enache

Articole asemănătoare

Falsa impresie

Postat de - 25 august, 2020 0
FacebookTwitterLa început a fost Cuvântul, iar acesta a aparținut în exclusivitate bărbatului – „Ce te-aș f.., păpușă”, apoi „Îți arăt…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *