Fără miza, dar pentru glorie

929 0
  • Vâlcea – Gyor, sâmbătă, orele 15,00, Sala Sporturilor Traian

Fără doar și poate, Râmnicu Vâlcea – Gyor este un clasic al handbalului feminin European la nivel de club.  Pe parcursul a cinci ani, de 6 ori au bătut valcencele care atunci jucau pentru Oltchim , de 5 ori a câștigat Gyor-ul.  Ultima partida a fost și cea mai dramatică , aprilie 2013, returul semifinalei Ligii, s-a jucat la Gyor, poate va mai amintiți, meciul a fost televizat. Deși a câștigat cu 25-24, Vâlcea a ratat finală pentru că pierduse turul la două goluri. Într-un tablou dintr-un ipotetic muzeu al handbalului vâlcean, le-am privit  pe Oana Manea, Ada Nechita, Adina Meirosu, Ramona Farcau, Yulia Managarova, Alexandrina Barbosa, Mică Brădeanu, Allison Pineau, Silvia Navarro, Paula Ungureanu, Katarina Bulatovic, alături de Jakob Vestergaard. Iar Gyor-ul era antrenat de prietenul nostru Martin Ambros și o avea pe frumusețea de Gorbicz J.  A fost prima oară când  unguroaicele au luat Liga.  Ce vremuri!

De atunci, Gyor a mai câștigat Liga de încă 4 ori, iar  Râmnicu Vâlcea a pierdut Oltchim-ul –  și platforma chimică și echipa de handbal.  Haideți să fim negativiști (sau realiști?) și să spunem că, la vremea aceea, diferența a făcut-o managementul celor două entități. Haideți să fim  pozitivi (sau optimiști?) și să scriem că astăzi Vâlcea încearcă să renască, poate la început doar cu handbalul.

 

Meciul de astăzi nu are vreo mare miza pentru fetele noastre.  E adevărat că, dacă ar bate, poate că ar începe să se gândească la locul 3 în grupa, dar cred că este deja prea mult.  Focusul trebuie să fie pe returul de la Krim și pe cele două meciuri din campionatul intern cu CSM București.  Un nou titlu național ne-ar asigura statutul de prima forță în România, în plus probabil că externul va deveni mult mai atent când va auzi de Vâlcea, ceea ce nu este deloc puțîn pentru o echipa abia născută. Dar, orice am spune,  un  meci cu Gyor-ul ar trebui să însemne ambiții renascute și voințe răscolite. Și pentru publicul care nu a uitat bătăliile trecute, dar și pentru propriile ego-uri ale unor jucătoare care vor să demonstreze că sunt în lumea bună a handbalului.

Mai degrabă miza este pentru Gyor, care vrea să rămână pe locul unu I  grupa, în față Brest-ului. Așa că probabil unguroaicele vor veni să câștige la Vâlcea, dovadă că au deplasat toate jucătoarele, în plus nu au probleme de sănătate. Ele s-au cazat vineri după-amaiza la Ramada, iar seară au avut antrenament la Sala Sporturilor. Multe cunoștințe: Kurtovic, aceeași Bulatovic și aceeași Gorbicz, Amandine Leynaud, obișnuită Amorim. centrul Oftedal. Antrenorul Gabor Danyi a declarat că “ Vâlcea începe să devină o echipa de temut, este într-o formă bună, dar noi am venit să câștigăm“.

 

Acum să vedem și ce zic Martha Lopez și Fragă Fernandez, care tocmai au  un semnat reînnoirea contractului pe încă un an. Ieri, antrenorul Florentin Pera părea optimist și aștepta un vulcan în tribune, care să aducă un plus de energie în brațele handbalistelor vâlcene.

 

Hai Vâlcea !   Vâl-cea, Vâl-cea , Vâlcea !

 

Gabriel Săndulescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *