Jandarmii montani intervin din nou la Obârșia Lotrului

581 0

Echipajul de jandarmerie din cadrul Postului montan de jandarmi Voineasa a fost solicitat aseară, printr-un apel 112, să intervină pentru trei persoane aflate în dificultate în zona Obârșiei Lotrului.

Turiștii plecaseră de la Obârșia Lotrului și intenționau să ajungă în localitatea Șugag din județul Alba Iulia. Astfel, în jurul orelor 23.00, jandarmii au fost solicitați să intervină în sprijinul lor, deoarece, datorită condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta.

Ajuns la fața locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical și a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temepraturile negative de -17 grade și stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenția jandarmilor să fie foarte dificilă, aceștia reușind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineața.

Turiștii, două femei și un bărbat, au fost conduși de către jandarmii montani în Obârșia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazați la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranță, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat astăzi.

Menționăm că intervenția jandarmilor montani a fost sprijinită de un echipaj de poliție din cadrul Postului de poliție Voineasa.

Pentru prevenirea oricăror incidente, Jandarmeria Vâlcea recomandă turiștilor să aibă un echipament adecvat atunci când doresc să se aventureze pe anumite trasee montane, să se intereseze foarte bine asupra ititnerariului pe care doresc să il parcurgă, a gradului de dificultate al acestuia și a condițiilor climatice locale.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *