Curierul de Râmnic a rămas “MASCA”

1251 0

”Am rămas mască” la teatrul MASCA.

Un spectacol absolut inedit, pentru unii poate greu digerabil, spectacolul „D’ale carnavalului„, după operele lui Ion Luca Caragiale, „D’ale Carnavalului” și „Conu’ Leonida față cu reacțiunea”  , a stârnit interes dar și controverse.

”D’ale carnavalului”, la Teatrul Masca, în stilul Masca, este un spectacol non verbal dar cu 12 songuri de mahala, patriotice și de iubire. Aduce în scenă întreaga acțiune văzută și nevăzută a piesei lui Caragiale. Un spectacol care vorbește despre o mahala care este încă vie, puternică. ”D`ale carnavalului”, este spectacolul de râs și de plâns al unei comunități care pare că nu îi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul ei .”– Mihai Mălaimare – regizor și directorul teatrului Masca.

Iubiri, trădări, amenințări, un carusel de întâmplări neprevăzute se pune în mișcare, până ce carnavalul, care așează o mască pe ochii fiecăruia, va lăsa să se întrevadă adevărata fața a personajelor.Atmosfera intreținută de songuri de mahala, patriotice și de iubire.

” Carnavalul este acea sărbătoare în care rolurile principale sunt jucate de cei care au dus tava toata viața.În carnaval este permis orice, este permisă visarea mai ales, este permis să crezi că ești iubit, că poți iubi pe cine nici cu gândul n-ai gândit. Este permis să vrei și  să izbutești orice.”– Mihai Mălaimare.

Deși pare paradoxal, căci opera lui Caragiale conține dialoguri delicioase, Teatrul Masca reușeste să transpună printr-un exercițiu greu, dar reușit, acele dialoguri prin pantonima.

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *