Vernisajul expoziției „Karol Wojtyla. Geneza”

230 0

„Karol Wojtyła îi iubea cu adevărat pe oameni, în el nu exista niciodată prefăcătorie, totul era spontan. Dintre infirmităţi îl făcea să sufere mai ales imposibilitatea de a îmbrăţişa persoanele şi de a-i lua în braţe pe copii” – relatează Arturo Mari, prieten şi confident al lui , peste jumătate de secol fotograf la L’Osservatore Romano. „Era un om al lui Dumnezeu şi pentru mine a fost un părinte şi un prieten de neuitat”.

21 iulie 2020, pe esplanada din fața Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, a avut loc vernisajul expoziției „Karol Wojtyla. Geneza”. Acesta este dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea Papei Ioan Paul al II-lea și prezintă cele mai importante momente din viața lui Karol Wojtyła, ca pe o „geneză”, nu numai în sensul de naștere, ci și ca pregătire pentru un nou rol în viață și în societate: student, muncitor, preot, păstor, om de știință și papă.

Au luat cuvântul: domnul Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Județene,  domnul  Adrian Buşu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. De asemenea, domnul Witold Urbanowski, CEO CIECH Soda România,  a apreciat,  prin cuvântul său, desfăşurarea  ineditului eveniment  şi a marturisit că a avut întotdeauna o mare admirație față de conaționalul său,Karol Wojtyla.

Curierul de Râmnic a participat alături de organizatori și oameni de cultură, cu siguranță vechi admiratori ai Papei Ioan Paul al II-lea, la acest eveniment deosebit.

 

(Corina Enache)

(Curierul de Râmnic)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *