Vernisajul expoziției „Karol Wojtyla. Geneza”

725 0

„Karol Wojtyła îi iubea cu adevărat pe oameni, în el nu exista niciodată prefăcătorie, totul era spontan. Dintre infirmităţi îl făcea să sufere mai ales imposibilitatea de a îmbrăţişa persoanele şi de a-i lua în braţe pe copii” – relatează Arturo Mari, prieten şi confident al lui , peste jumătate de secol fotograf la L’Osservatore Romano. „Era un om al lui Dumnezeu şi pentru mine a fost un părinte şi un prieten de neuitat”.

21 iulie 2020, pe esplanada din fața Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, a avut loc vernisajul expoziției „Karol Wojtyla. Geneza”. Acesta este dedicată aniversării a 100 de ani de la nașterea Papei Ioan Paul al II-lea și prezintă cele mai importante momente din viața lui Karol Wojtyła, ca pe o „geneză”, nu numai în sensul de naștere, ci și ca pregătire pentru un nou rol în viață și în societate: student, muncitor, preot, păstor, om de știință și papă.

Au luat cuvântul: domnul Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Județene,  domnul  Adrian Buşu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. De asemenea, domnul Witold Urbanowski, CEO CIECH Soda România,  a apreciat,  prin cuvântul său, desfăşurarea  ineditului eveniment  şi a marturisit că a avut întotdeauna o mare admirație față de conaționalul său,Karol Wojtyla.

Curierul de Râmnic a participat alături de organizatori și oameni de cultură, cu siguranță vechi admiratori ai Papei Ioan Paul al II-lea, la acest eveniment deosebit.

 

(Corina Enache)

(Curierul de Râmnic)

Articole asemănătoare

Vernisaje 1 Decembrie

Postat de - 28 noiembrie, 2023 0
FacebookTwitterFiliala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu Fotoclubul „Floarea de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *