3 modalități ușoare de a economisi energie

979 0

Cum poți economisi energie în locuința ta? Dacă reușeșți să faci mici schimbări în obiceiurile tale de zi cu zi, cum ar fi atunci când folosești mașînă de spălat, uscătorul de rufe sau frigiderul. Dincolo de lucrurile evidente pe care le știi deja, multe dintre sfaturi, trucuri și optimizări necesită ceva mai mult efort din partea ta, mai ales că unele electrocasnice cu un consum redus de energie sunt mai scumpe.

Dacă nu doreșți să investești în produse care pot face economie la curent, poți vedea mai jos câteva sfaturi pe care le poți aplică pentru a salva din energie și pentru a avea de plătit mai puțîn la facturile lunare.

Nu clățiți în prealabil vasele înainte de a le pune în mașînă de spălat vase

Folosirea unei mașini de spălat vase este aproape întotdeauna mai eficientă decât spălarea vaselor la mâna, mai ales după ce ți-ai pus tunică de bucătar și ai gătit pentru întreagă familie. Însă, poți economisi și mai multă energie și apă dacă sări peste preclarirea vaselor.

De fapt, toată lumea, de la producătorii de mașini de spălat vase că Bosch, la Agenția pentru Protecția Mediului sfătuiește acest lucru de ani buni. Cu toate acestea 65% din gospodării încă clătesc vasele sau chiar le spală înainte de a le pune în mașînă de spălat vase, a spus Elizabeth Kinney, un manager principal de comunicații de la Procter & Gamble.

Dacă deja ai încercat să ignori clătirea în prealabil, dar nu ai avut rezultate grozave, poate fi necesar să iei un nou detergent. Detergenții moderni pe baza de pulbere sunt cea mai bună optine pentru că tind să includă enzime care descompun proteine ​​și amidon, astfel încât vasele să fie mai ușor de clătit cu apă.

Dacă sări peste această etapă și lași mașînă de spălat vase să își facă treaba, vei vedea că vei economisi cu ușurință câțiva litri de apă și probabil zeci de KWh de energie electrică. Dacă totuși doreșți să clatesti vasele înainte de a le spală (poate pentru a preveni mirosurile în timp ce aștepți să aduni o mașînă completă), ia în considerare utilizarea funcției de clătire disponibilă pe mașînă de spălat vase. Astfel vei folosit mult mai puțînă apă decât clătirea de mâna în chiuvetă.

Lasă hainele să se usuce în mod natural, cât de mult poți

Potrivit Administrației Informațiilor Energetice din SUA, uscătoarele electrice de haine reprezintă 5% din totalul consumului de energie electrică rezidențială la nivel național – asta înseamnă cantități masive de energie pentru o sarcina care se poate face și singură, având în vedere timpul suficient care poate fi lăsat pentru uscare, dar și aerul care ajută în acest sens.

Uscarea rufelor prin atarnare poate să dureze într-adevăr ceva mai mult timp, dar are și avantajul că se reduce astfel deteriorarea fibrelor. Se știe că uscarea lor cu ajutorul uscătorului afectează calitatea materialului.

Uscarea acestora în exterior este o idee excelență atât pentru țesături, cât și pentru economia de energie electrică. În plus, dispozitivele de atârnat rufele pentru uscatul natural sunt mult mai ieftine comparativ cu o mașînă de uscat rufe.

Spălarea celor mai multe rufe în apă rece poate fi o altă modalitate bună de a reduce consumul de energie – deși, dacă deții deja o mașînă de spălat cu eficientă ridicată, economiile de energie vor fi modeste.

Oprește dispozitivul de făcut gheață din frigider

Dacă frigiderul are un aparat de gheață încorporat, ar trebui să știi că îl determina pe acesta să consume cu 12 până la 20% mai multă energie, conform testelor Institutului Național de Standarde și Tehnologie. Tăvile cu cuburi de gheață fac aceeași treaba, fără energie suplimentară.

Mașinile de gătit încorporate pot fi foarte utile, dar sunt și foarte costisitoare. Shirley Hood, un reprezentat de la Abt Electronics, a declarat că problemele producătorilor de mașini de făcut gheață sunt tot mai frecvente iar costurile de reparații sunt destul de mari.

Dacă cumperi un frigider și dispune de un aparat de făcut gheață încorporat și este unul dintre caracteristicile indispensabile pentru ține, ia în considerare alegerea unui model care are aparatul de gheață și distribuitorul în interiorul congelatorului. Frigiderele cu distribuitoare din compartimentul alimentar proaspăt, din partea frigiderului, sunt mai predispuse la probleme, deoarece lupta cu o temperatura mai mare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *