Marţi, 25 februarie 2020, ora 18.00, în foayerul Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea va avea loc vernisajul expoziției de grafică „88”, ilustrație la proza țărănească de Dinu Săraru, important eveniment ce poartă semnătura unuia dintre cei mai importanți artiști plastici din România, Mircia Dumitrescu. 88 de ani ai maestrului Dinu Săraru, pe care i-a împlinit anul acesta, omagiați de către Mircia Dumitrescu în această expoziție intitulată atât de sugestiv ”88”.
Membru corespondent al Academiei Române, Mircia Dumitrescu este unul dintre cei mai mari graficieni de carte din România. Grație prieteniei pe care o are cu maestrul Dinu Săraru, această expoziție al cărei prim vernisaj a avut loc la Galeria de Artă Veche din București, poate fi văzută și de către vâlceni. Mircia Dumitrescu și Dinu Săraru, doi maeștri într-un singur eveniment. Imediat după vernisaj și discuțiile cu cei doi maeștri, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann va avea loc spectacolul ”D ale Cranavalului”, regia Vladimir Anton, spectacol la care sunteți așteptați și dumneavoastră.
Arta plastică, literatura și teatrul într-un singur eveniment, marți 25 februarie, de la ora 18.00, sediul Teatrului Anton Pann.
Mircia Dumitrescu.
Graficianul, pictorul și sculptorul român Mircia Dumitrescu s-a născut în anul 1941, în localitatea Căscioarele din județul Ilfov. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, doctor în Arte Vizuale, Profesor universitar al Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, membru corespondent al Academiei Române (din 2013). În 1963 termină Academia de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, clasa prof. Vasile Kazar avându-i ca profesori pe: Eugen Schileru, Horia Teodoru, Gheorghe Ghițescu, Petre Achițenie. De la terminarea facultății și până-n prezent a avut numeroase expoziții atât în țară cât și în străinatate, lucrările domniei sale fiind premiate la cele mai importante manifestări de gen.
Venirea lui Mircia Dumitrescu în ziua de 25 februarie la Rm Vâlcea, la Teatrul Anton Pann, ne onorează. Pentru vâlceni este un privilegiu că au posibilitatea să-l cunoască și să-i admire lucrările la ei acasă. Expoziția va rămâne deschisă publicului timp de o lună, programul de vizitare fiind între orele 10.00-18.00.
Despre activitatea maestrului Dinu Săraru nu mai adăugăm nimic, cartea de vizită a domniei sale este impresionantă. Ne bucurăm că este vâlcean, că suntem contemporani cu domnia sa și că face parte din patrimoniul acestei țări. Spunem Dinu Săraru, spunem scriitor. Pentru bucuria de a fi îi mulțumim, îi mulțumim și pentru faptul că anual la Slătioara vâlcenii au posibilitatea să întâlnesască personalități marcante din toate domeniile, invitate la Gala Premiilor Naționale ale Fundației Culturale ”Niște Țărani”.
Marți, 25 februarie, de la ora 18.00, grație domniei sale, la Teatrul Anton Pann vom avea posibilitatea să-l cunoaștem și pe Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, unul dintre cei mai mari graficieni de carte din România. Așadar, scrieți cu roșu în agenda dumneavoastră și această dată de marți 25 februarie, ora 18.00, când la Teatrul Anton Pann, într-un singur eveniment, își vor da întâlnire trei dintre cele șapte arte, arta plastică, teatru și literatura.