Peste 37.000 de înscrieri în programul de voluntariat UEFA EURO 2020

977 0

EURO 2020 a adus, pe lângă cea mai mare cerere de bilete din istorie, și cele mai multe înscrieri în programul de voluntariat. 88 la sută dintre aplicanți provin din cele 12 orașe-gazdă.

Campionatul European din această vară, desfășurat în mai multe țări cu ocazia aniversării a 60 de ani de la prima ediție, oferă celor 12.000 de voluntari din toate orașele gazdă oportunitatea de a participa la cea mai mare sărbătoare fotbalistică de pe continent.

La finalul perioadei de recrutare au fost 37.000 de aplicanți din 159 de țări. Cei mai mulți înregistrați vreodată cu ocazia unui turneu final european.

88 la sută dintre aceștia provin din orașele organizatoare, ceea ce înseamnă că ei vor fi adevărați ambasadori pentru fanii fotbalului pe întreaga durată a competiției.

„Cei care vor avea șansa de a fi aleși în echipa voluntarilor la EURO 2020 vor avea o experiență unică în viață la vară”, e de părere Martin Kallen, CEO UEFA Events SA.

Peste 60 la sută din totalul aplicanților au sub 25 de ani, rolul în organizarea EURO 2020 oferindu-le tuturor o excelentă oportunitate de a contribui la buna desfășurare a unuia dintre cele mai importante evenimente sportive din lume. 41 la sută dintre aplicanți sunt femei.

22.000 de voluntari au aplicat pentru UEFA EURO 2016, organizat în Franța, dintre care 36% au fost femei

În România au fost 2.404 de aplicanți din 50 de țări din întreaga lume. 27 la sută dintre aceștia sunt femei. Vezi în infograficul de mai jos mai multe informații despre echipa voluntarilor de la București.

„Am fost extrem de bucuroși să primim peste 2.400 de înscrieri în programul de voluntariat. O mie dintre cei care au aplicat vor contribui din plin la organizarea în cele mai bune condiții a partidelor de la București. O bună repetiție pentru o parte dintre voluntarii de la turneul final a avut loc cu ocazia tragerii la sorți a grupelor, organizată în noiembrie la Romexpo”, a spus Diana Pirciu, Manager Voluntari EURO 2020 la București.

Cei 12.000 de voluntari selectați pentru cele 12 orașe gazdă ale EURO 2020 vor primi în următoarea perioadă mai multe informații despre rolul pe care îl vor avea în organzarea turneului. O platformă de e-learning va fi lansată la începutul lunii martie și îi va ajuta pe aceștia să se familiarizeze cu atribuțiile lor pe durata competiției.

Cei care nu vor face parte din echipa voluntarilor UEFA mai au o șansă de a fi parte din acest impresionant proiect, întrucât fiecare oraș gazdă va lansa propriul program de voluntariat.

EURO 2020 se va disputa în următoarele orașe: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma și Sankt Petersburg.

Sursă: frf.ro

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 27 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *