Ziua Protecției Civile

575 0

În acest an, pe 28 februarie se împlinesc 87 de ani de când prin „Înaltul Decret Regal nr.468” a fost aprobat Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene, document care avea să consemneze înfiinţarea instituţiei menite să protejeze populaţia în caz de război.

Cu prilejul „Zilei Protecţiei Civile din România”, în data de 28 februarie anul curent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va organiza o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În perioada 26.02- 04.03.2020(cu excepția zilelor de 29.02 și 01.03.2020), în intervalul orar 09.00 – 12.00, ,,Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea îşi va deschide porţile. Copiii vor putea vizita atât unitatea de pompieri din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Bunești, Govora, Grădiştea, Horezu şi Măciuca. Accesul copiilor în subunităţi se va face cu însoţitor (cadru didactic), care va fi legitimat la intrare.

Se vor prezenta: tehnica de  intervenție, tehnici de acordare a primului ajutor calificat şi informaţii despre modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă, iar doritorii pot să folosească o parte din dotarea inspectoratului sub îndrumarea personalului specializat. Totodată, aceştia vor primi materiale informative din cadrul campaniilor naţionale derulate pe linia situațiilor de urgență. În acelaşi timp, elevii pot obţine informaţii privind paşii ce trebuie urmaţi pentru a deveni pompieri.

Pompierii militari, în perioada mai sus menționată, desfășoară activități de informare preventivă  și de prezentare a tehnicii de intervenție în toate localitățile județului nostru și 121 de unități de învățământ.

În data de 28, începând cu ora 13.00 până la ora 15.00, lângă Teatrul „Anton Pann” Rm. Vâlcea (bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 23), va fi expusă o parte din tehnica de intervenție a inspectoratului, iar la ora 14.00, în sala teatrului, se va da startul activităţilor omagiale în cadrul cărora se vor prezenta: semnificaţia „ Zilei de 28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România”, mesajele oficialităţilor cu acest prilej şi se vor acorda diplome câştigătorilor competiţiilor sportive desfăşurate.

În zilele de sâmbătă și duminică (29.02, respectiv 01.02.2020), în intervalul orar 14.00-18.00, se vor face exerciții demonstrative, la cele două malluri din Rm. Vâlcea și centru municipiului Drăgășani. Totodată, în aceste 2 zile, se vor prezenta exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor desfășura sâmbătă pe strada Ferdinand nr 38, iar duminică pe strada Calea lui Traian 121).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *