Înca un Prim-ministru vâlcean.

937 0

Președintele României Klaus Iohannis l-a desemnat Prim-ministru pe Florin Cîțu, al treilea vâlcean ajuns în această onorabilă funcție, după  Radu Vasile și Mugur Isărescu.

Surprinzător. Considerat de unii mai toxic decat Coronavirusul.

Când cineva, din ”înaltele fețe politice”, face asemenea comparații înseamnă că Florin Cîțu chiar a făcut ceva în funcția de ministrul de finanțe.Pentru că toți cei care n-au facut nimic au fost lăudați. Undeva, s-au adunat niste bile albe, ceva a început să se miște sub comanda lui, niște oameni și-au simțit amenințate pozitiile cheie din care nu se mai lasă duși. Numai dacă citiți articolul postat de  Curierul de Ramnic ieri, veți vedea una din realizarile lui. A dat banii înapoi întregului mediu de afaceri, altfel decât pe principiul ”ia înapoi numai cine trebuie”. Într-un alt articol al nostru făceam referire la o luare de poziție a lui Daniel Daianu, cum că informatizarea ANAF, pe care o voia Cîțu, va reduce evaziunea. Nu-i asa că e ”toxic” ?

Sau luarea de poziție a lui Florin Cîțu, în plin scandal CEC,  ”Ceea ce acum este la CEC Bank şi la EximBank sunt sinecuri şi nu mă ascund să spun asta. A început şi veţi vedea că vor fi modificări, mergem mai departe. Am început prin a le cere public celor CEC Bank să devină dealer primar. Asta înseamnă să participe la licitaţiile pe care le face statul român. Nu este normal ca singura bancă de stat, care este pe piaţă şi (poate) să achiziţioneze obligaţiuni, să nu o facă. Şi mai sunt multe lucruri acolo pe care pot să le facă cei de la CEC Bank”, a mai spus ministrul .

Nu-i asa că Florin este ”toxic” ? Numai că de data asta avea și sprijinul BNR, ” Banca Naţională vrea să punem oameni profesionişti la conducerea CEC Bank, ceea ce voi şi face” a completat ministrul Cîțu

Și am putea să enumerăm și altele pentru care e considerat toxic. Și toate numai realizări.

Și se mai zice că l-a pus Președintele, ca piesă de sacrificiu. Noi nu credem asta, noi credem în valoarea vâlceanului nostru și ne bucurăm pentru demnitatea care i s-a oferit.  Dar dacă reușește să faca o majoritate? Dacă îl va sprijini Băsescu? Ia uitați-vă puțin pe CV-ul lui și, poate, veți observa că instituții financiare importante de la alții, i-au acordat sprijinul. De ce nu l-am sprijini și noi?  Nouă, repetăm, ne place Cîțu! (Curierul de Râmnic).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *