Campaniei de informare APIA

879 0

COMUNICAT DE PRESĂ

Finalul Campaniei de informare dedicată exclusiv măsurilor delegate de AFIR  către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie astăzi, 26 februarie 2020, seria sesiunilor de informare dedicate exclusiv beneficiarilor măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o ultimă conferință organizată în regiunea de sud-vest a țării, respectiv la Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

Prin Campania de informare derulată, s-a urmărit eficientizarea implementării măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate au fost Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1  – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Am ajuns astăzi la finalul campaniei de informare pe care am derulat-o timp de aproape două luni, în toate regiunile țării, exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020. A fost un adevărat tur de forță, prin care ne-am propus să mergem în mijlocul fermierilor cu informații și noutăți despre măsurile delegate, prezentate la nivelul și  pe înțelesul fermierilor, astfel încât să reușim o îmbunătățire a accesării acestor forme de sprijin. La rândul lor fermierii au venit către noi cu problemele cu care se confruntă în accesarea măsurilor delegate, cu diverse spețe pe care au avut nevoie de clarificări punctuale. Cred că această Campanie de informare a fost un câștig pentru toate părțile implicate; pe de-o parte noi am reușit să cunoaștem mai amănunțit problemele cu care se confruntă fermierii, pe de altă parte fermierii au plecat acasă cu multe aspecte clarificate. Și astăzi, la ultima sesiune pe care am organizat-o la Râmnicu Vâlcea, prezența fermierilor a fost mare și am regăsit și aici același interes crescut pentru măsurile delegate, ca peste tot în țară. Trăgând linie, apreciem că această Campanie de informare a fost un real succes, ceea ce ne motivează să organizăm și pe viitor astfel de evenimente dedicate fermierilor” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferința de la Râmnicu Vâlcea participă astăzi fermieri din județele, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți, Teleorman și Vâlcea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *