Alegorii cromatice, la Muzeul de Istorie

910 0

Culoare, prospețime, inedit și oameni iubitori de arte. Alegorii Cromatice, un eveniment deosebit desfășurat în cadrul Muzeului de Istorie Vâlcea, în 26 februarie, unde Curierul de Vâlcea a fost invitat.

Artiștii plastici, Diana Maria Mitulescu, Simona Elena Tacu și Gabriel Medvedov Rotomeza au expus în cadrul acestui vernisaj lucrări de artă plastică contemporană.

Diana Maria Mitulescu, pictor în cadrul Teatrului Ariel, cu colaborări deosebite și în spectacole, o tânără artist plastic cu valențe deosebite. Crează lucrări inedite, concepute cu ajutorul materialelor diverse care încântă sufletul și privirea.Așteptăm cu interes să admirăm viitoarele lucrări care, suntem convinși, vor starni interesul iubitorilor de artă.

Gabriel Medvedov Rotomeza, un artist complex, complet și unic în țară prin tehnica și abordarea folosite. Presa locală si centrală i-a publicat consemnări și reproduceri. Exercitarea profesiunii de grafician, pictor scenograf, artist decorator a făcut ca lucrările lui sa fie prezentate și în colecții din Canada, Columbia, Elveția, Franța, Spania, Suedia, SUA, Venezuela. „De mic mi-au plăcut caii. Îi copiam la început pe geam. Pe urmă m-am obişnuit şi îi făceam simplu din tuş. Am fost atras de mişcarea, de silueta lor. Pentru mine calul e un animal deosebit, am realizat numeroase tablouri dezinvolte pe această temă. Am făcut şi cai din sârmă”, mărturiseşte Gabriel Medvedov Rotomeza.

Simona Elena Tacu, artist plastic care a expus lucrări în colecții private din UK, Romania, Italia și Danemarca a fost întotdeauna fascinată de frumusețea naturii, studiind și devenind specialist în științele naturii și ale mediului înconjurător. Exprimă prin picturile sale sentimente și dorește să împartă cu ceilalți oameni energie pozitivă și bucurie.

Explozie de bucurie, atmosferă caldă, foarte primitoare în cadrul acestui vernisaj deosebit unde am participat cu mare plăcere.

Începutul de primăvară sperăm să ne aducă participarea la astfel de vernisaje care insuflețesc comunitatea orașului nostru.

(Corina Enache)

Articole asemănătoare

Pierre- Auguste Renoir

Postat de - 25 februarie, 2021 0
FacebookTwitterPierre-Auguste Renoir (n. 25 februarie 1841, Limoges, Franța– d. 3 decembrie 1919, Cagnes-sur-Mer, Franța) a fost unul din cei mai…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *