“INDIA dincolo de timp”

462 0

Marinela Belu-Capșa

 

“În acest veritabil jurnal, deopotrivă personal și public, India este văzută ca o punte între două lumi, cea europeană, grabită, hedonistă, superficială și  cea indiană, adâncă, misterioasă, multicoloră. Fără să fie neaparat un studiu antropologic, cu atât mai puțin o mini-enciclopedie turistică, cartea oferă suficiente informații despre monumentele, religiile și chiar etniile Indiei, atât cât să ne facem o idee despre părțile pozitive și negative ale țării cât un sub continent, asta pentru că, mai mult decât orice, India te îndeamnă la acceptabilitate,  totul fiind aici sub semnul mărețului, de la frunțile dantelate ale Himalaiei, și din pădurile Kashmirului, până spre câmpiile fertile ale Punjabului, și apoi, trecând la platoul de granit din Decan, până la plajele mereu verzi ale Oceanului Indian, raiul mirodeniilor, unde Vasco da Gama și-a găsit sfârșitul.” Marian Nencescu.

În cadrul deosebit  al reîntâlnirii  membrilor “Asociației Seniorilor din Educație, Știință și Cultură”din 18 Mai, doamna profesor  Marinela Belu-Capșa  ne-a prezentat noua sa apariție editorială, cartea “India dincolo de timp”.

Un minunat prilej de a putea să ne delectăm cu un veritabil jurnal de călătorie înfrumusețat cu eleganță și nostalgie de gândurile autoarei.

Doamna profesor Marinela Belu-Capșa, “dascăl” de marcă de limba română la Colegiile “Lahovari” și “Mircea cel Bătrân”din Râmnicu Vâlcea a fost și consilier artistic la Teatrul “Ariel”.

Ca scriitor a debutat editorial în anul 2014 cu un volum de proză scurtă ,Pe aripile vieții, continuând cu poezie – Dansul cuvintelor(2016), Mă doare gura dacâ tac(2018) , Arca Ideilor(2019) și  cel mai recent, Poeme pentru Adya.

“Convertită (temporar) la literatura de tip jurnalier ,  doamna Marinela Belu- Capșa păstrează o cuvenită distanțare reflexivă  față de subiectul relatării, situându-se ca autor-narator-personaj în centrul atenției, dar antrenând și orientând cu eleganță și gândirea ori afectivitatea cititorului.” Marian Nencescu.

 

(Sursa: “INDIA dincolo de timp” – Marinela Belu-Capșa)

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Universul muzicii

Postat de - 21 martie, 2024 0
FacebookTwitterDe ce caută omul modern, totdeauna, muzica în proximitatea sa? De ce, atunci când o ascultă, ceva de neînțeles se…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *