Ovidiu Ionescu, inspirat de Roger Federer

168 0

Ovidiu Ionescu visează să joace tenis de masă cu Roger Federer chiar la Jocurile Olimpice! Până la Tokyo, Ionescu a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Naționale de Tenis de Masă.

Sportivul momentului în tenisul de masă românesc îl are ca model pe cel mai bun tenisman din lume. Vicecampion mondial, Ovidiu Ionescu este inspirat de calmul lui Roger Federer.

“Roger Federer este un model pentru mine, de mic copil l-am admirat pentru tot ceea ce face, pentru felul său de a se comporta pe teren și în afara lui. El a fost destul de agresiv în copilărie și a ajuns acum la un calm impenetrabil. Când eram mic și eu eram foarte agitat și am zis că dacă el poate, trebuie să existe o cale. Cred că ușor-ușor mă îndrept către calmul acela. Ar fi o mare onoare să pot juca cu el. El a început cu tenisul de masă, așa că, la talentul pe care îl are, ar trebui să fiu foarte bine pregătit. Sper să mă calific la Jocurile Olimpice, el să-și revină după accidentare și să ne vedem acolo” – Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial la tenis de masă.

Trei probe, trei titluri naționale

Ovidiu Ionescu a încheiat Campionatele Naționale cu medalii de aur în toate cele trei probe: simplu, dublu și dublu mixt. În finala de simplu, Ionescu l-a învins pe Cristian Pletea cu scorul de 4 la 2.

“Federer a spus că pentru a avea un obiectiv mare, trebuie să treci prin niște obiective intermediare. Aceste campionate naționale sunt obiectivul intermediar. Întotdeauna este o mare bucurie să cucerești o medalie de aur, indiferent de eveniment și privesc cu încredere spre viitor. Nu m-am așteptat să obțin trei din trei. Am avut acest obiectiv, dar știam că va fi o competiție puternică, juniorii de altădată sunt acum seniori în toată firea, așa că mă bucur că am reușit să cuceresc trei medalii de aur. În finală a fost un meci foarte tactic, am știut la ce să ne așteptăm de la celălalt. Cred că experiența mea a contat în momentele decisive. Cu siguranță, Cristi Pletea are un mare viitor” – Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial la tenis de masă.

Titlul național, cadoul perfect

În ultima zi a competiției, Bernadette Szocs și-a făcut cel mai frumos cadou de ziua de naștere: titlul național la simplu.

Ea a devenit campioană națională la simplu după ce a trecut în finală de Eliza Samara, colega sa de club și de echipă națională. Szocs s-a impus cu scorul de 4-0.

“Am jucat extraordinar, am fost bine pregatită tactic și nu am făcut nicio greșeală. Sunt foarte fericită și mândră de mine că am câștigat campionatul național fără să pierd niciun set. În ultima perioadă nu am fost în cea mai bună formă, dar acum simt că m-am întors. Pentru că Eliza este colega mea de club și de echipă națională, în finală nu am putut să strig, așa cum fac de obicei, este vorba de respect față de colega mea. Mi-am făcut un cadou excelent pentru ziua mea, peste patru zile.  Mi-am dorit acest titlu foarte mult” – Bernadette Szocs, campioană europeană la tenis de masă.

Cu ocazia zilei de 1 martie, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a oferit flori sportivelor de la echipa națională, dar și doamnelor și domnișoarelor prezente în Sala Polivalentă, la Campioanele Naționale de Tenis de Masă.

Medaliații Campionatelor Naționale de Tenis de Masă:

Dublu feminin

1.Adina Diaconu/Irina Ciobanu

2.Andreea Dragoman/Bernadette Szocs

3.Eliza Samara/Elena Zaharia

3.Ana Cristina Barbu/Andreea Fistyulof

Dublu masculin

1.Ovidiu Ionescu/Cristian Chirița

  1. Rareș Șipoș/Cristian Pletea
  2. Hunor Szocs/Alin Spelbuș
  3. Florin Spelbuș/Alexandru Manole

Dublu mixt

1.Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs

  1. Rareș Șipoș/Andreea Dragoman
  2. Hunor Szocs/Eliza Samara
  3. Cristian Pletea/Roxana Istrate

Simplu feminin

1.Bernadette Szocs

2.Elizabeta Samara

3.Irina Ciobanu

3.Adina Diaconu

Simplu masculin

1.Ovidiu Ionescu

2.Cristian Pletea

3.Rareș Șipoș

3.Cristian Chirița

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *