Conferință de presă la Prefectură 03 Martie 2020

907 0

În data de 03 Martie 2020 începând cu ora 14:00 a avut loc o conferință de presă în care s-a prezentat proiectul de cadastrare integrală și gratuită a mai multor localități din țară prin intermediul fondurilor europene.

În cadrul județului Vâlcea, au fost alese 6 comune: Berislăvești, Bujoreni, Câineni, Perișani, Racovița și Vaideeni. Localitățile Perișani, Racovița și Câineni sunt incluse în culoarul viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu. Procedurile de intabulare a terenurilor vor începe săptămâna viitoare, executantul fiind deja desemnat. Termenul de finalizare al lucrărilor este data de 31 decembrie 2023.

La întâlnirea cu domnul prefect Tiberiu Costea au participat atât primarii comunelor Câineni – domnul Ion Nicolae, Perișani – domnul Ion Sandu și Racovița – doamna Sonia Iliescu, cât și reprezentanții firmei de cadastru. A luat cuvântul și a explicat proiectul de cadastrare integrală și gratuită domnul Gabriel Blidaru șeful Oficiului de Cadastru.

Deși acțiunea reprezintă un mare prilej de bucurie, vor exista și situații neplăcute, deoarece mulți cetățeni nu  dețin acte pe respectivele terenuri, mulți se vor numi proprietari în ciuda faptului că au abandonat acele terenuri cu mulți ani în urmă.

Lucrările vor avea loc în același timp în toate cele 3 UAT-uri (Unități Administrativ-Teritoriale), deoarece contractele au fost semnate la aceeași dată și în mod automat termenul de finalizare este același.

Drăgoescu Ioan

Vlad Cristina-Ioana

Articole asemănătoare

Blues Curier

Postat de - 10 februarie, 2020 0
FacebookTwitterVreți să șțiți de ce Curierul de Râmnic este prezent la concerte de  blues? Cu mulți ani în urmă, Silviu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *