Ea face spectacol cu mingea de tenis de masă

618 0

Are 19 ani, este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de Tineret și stăpânește cel mai tare truc cu mingea de tenis de masă!

Andreea Dragoman țintește trei medalii la Campionatele Europene de tenis de masă U21, competiție ce va avea loc în Croația, în perioada 4-8 martie.

Andreea Dragoman învârtește mingea pe unghii pentru a-și destabiliza adversarele.  Medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires (2018) face parte din noul val de talente ale tensiului de masă românesc.

“Mi-e mai ușor cu unghiile să fac acest trickshot, lumea este mai atrasă când aude acel sunet. Am văzut la alți jucători mai mari și am încercat și eu. Fac asta și în timpul meciurilor, înainte să servesc, și mereu la antrenamente. Cred că îmi fac adversarul să se gândească la altceva și poate îl și enervez, este o tactică. Lumea zice că îmi pilesc unghiile așa” – Andreea Dragoman, medaliată cu bronz la JO de Tineret la tenis de masă.

“Paleta este viața mea”

În vârstă de 19 ani, Andreea Dragoman a descoperit pasiunea pentru tenisul de masă încă de când era la grădiniță. Sportiva legitimată la CSA Steaua București nu îsi poate imagina viața fără paleta de tenis.

“Totul a început dintr-o joacă, dintr-o întâmplare, a venit antrenorul la grădiniță cu invitații. Încă de la început mi-a plăcut foarte mult. Când am început să câștig concursuri, mi-am dat seama că asta vreau să fac în continuare. Paleta este viața mea, cu ea am trăit de când eram mică și cred că o să mai trăiesc mult timp de acum înainte” – Andreea Dragoman, medaliată cu bronz la JO de Tineret la tenis de masă.

Obiectiv: trei medalii la Europenele U21

Campioană mondială de juniori, Andreea Dragoman țintește trei medalii la Campionatele Europene U21, competiție ce va avea loc la Varazdin (Croația), în perioada 4-8 martie. La ediția din 2017, Dragoman a cucerit medalia de argint la dublu, alături de Adina Diaconu.

“Ne-am pregătit foarte bine, sper să câștig câte o medalie la fiecare probă la care particip: simplu, dublu feminin, unde voi face pereche cu Adina Diaconu, și dublu mixt, unde voi juca împreună cu Rareș Șipos. Ar fi o bucurie foarte mare, o răsplată a muncii depuse și o mândrie să pot să aduc României medalii la Campionatele Europene. Suntem o generație foarte bună, venim tare din spate” – Andreea Dragoman, medaliată cu bronz la JO de Tineret la tenis de masă.

Lotul Romaniei la Campionatele Europene U21

La Campionatele Europene de la Varazdin (Croația), România va fi reprezentată de opt sportivi: Adina Diaconu, campioană en-titre la simplu, Tania Plăian, medaliată cu bronz la simplu în 2019, Andreea Dragoman, Elena Zaharia, Cristian Pletea, Rareș Șipos, medaliat cu bronz la simplu în 2019, Paul Mladin și Bogdan Sîngeorzan.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *