A avut anul perfect: s-a căsătorit și acum a cucerit Supercupa României la volei!

418 0

CSM Lugoj a obținut primul trofeu la sporturile de echipă din istoria orașului

Surpriză în Supercupa României la volei feminin disputată în weekend la Mioveni. Echipa cotată cu șansa a patra, CSM Lugoj, a reușit să câștige primul trofeu din istoria orașului la sporturile de echipă. În finală, lugojencele s-au impus cu 3-0 (25-21, 25-23, 25-22) în fața formației CSO Voluntari, punctul final declanșând fiesta.

Pentru Andreea Gemănariu, 2022 a fost anul perfect. În luna mai a făcut nunta, iar acum a cucerit cel mai prețios trofeu personal. Victoria recompensează faptul că încă nu a avut o lună de miere.

”Este o victorie extraordinar de importantă pentru noi, e rezultatul unei perioade lungi de pregătire. Mă bucur enorm și vreau să felicit toată echipa pentru acest rezultat. Ne-am căsătorit religios la finalul lunii mai, dar încă nu am avut timp pentru luna de miere, am fost foarte ocupați în această vară, sperăm ca la anul să avem timp” – Andreea Gemănariu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

Andreea are 1,87 m și a fost una dintre cele mai înalte jucătoare de pe teren. Ea știe de ce a crescut atât de înaltă: a copilărit lângă un pârâu. Cum și soțul ei este voleibalist și e mai înalt decât ea, speră ca și viitorii lor copii să le calce pe urme.

”M-am născut într-o zonă foarte frumoasă din județul Mureș. Chiar prin fața casei trecea un pârâu. Se spune că atunci când ai apă la picioare crești în înălțime. Să dea Domnul să fie vreo 2-3 copii, să fie înalți și să joace și ei volei dacă o să-și dorească” – Andreea Gemănariu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

Simina Străchinescu (23 de ani) recunoaște că dacă nu ar fi făcut volei, ar fi vrut să devină architect.

”Am stat foarte bine la matematică, dar când m-am apucat de volei nu am putut să mă axez pe asta și am făcut educație fizică” – Simina Străchinescu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

Emoțiile de dinaintea finalei au fost atât de mari încât nici nu a putut dormi în noaptea de dinainte.

”Sincer, nu am prea putut dormi. Am fost așa, puțin pe gânduri, aparent emoțiile și-au spus cuvântul, dar a fost super bine. Câteodată am superstiții, dar acum nu am folosit niciuna. Noi vorbeam înaintea jocului de echipament, că dacă am câștigat în cel albastru în semifinale să jucăm și acum tot în el. Dar văd că se poate și în cel roșu, în care am evoluat în finală, se pare că aduce și mai mult noroc” – Simina Străchinescu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

Andreea Gemănariu și Simina Străchinescu au fost selecționate la volei de la atletism

Ambele jucătoare au ajuns la volei din întâmplare, ele fiind depistate ca viitoare talente ale acestui sport în timp ce făceau atletism.

”Vă spun sincer că nici nu știu cum am ajuns la volei. A fost un profesor, de fapt era un inspector de sport din județul Mureș care m-a văzut la un cros organizat de școala din comuna mea. A spus: <<uite, fata asta trebuie să facă volei>>. Așa am ajuns, în clasa a opta, la Târgu Mureș și am început voleiul. Nici nu știam ce înseamnă. Iar acum mă bucur că am mers pe acest drum” – Andreea Gemănariu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

”Eu făceam atletism și un antrenor de volei a venit la sală, m-a văzut, m-a chemat la un antrenament și nu am mai plecat de la sala de volei. La atletism făceam mai multe probe de viteză și rezistență, dar mă apucasem de săritura în înălțime când am ajuns în sala de volei” – Simina Străchinescu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

Antrenorul sârb al campioanelor a învățat româna și apreciază papanașii

Aflat de mulți ani în voleiul românesc, antrenorul sârb Ugljesa Segrt, care o conduce pe CSM Lugoj din 2018, vorbește perfect românește. El recunoaște că doar atunci când înjură o face pe sârbește.

”Oriunde ești, după 3 ani trebuie să începi să vorbești. Nu e doar să te înțelege lumea, e un fel de respect pentru oamenii unde lucrezi. E adevărat că știu multe înjurături, dar dacă e cazul să le folosesc, mai mult îmi place să o fac pe sârbește, pentru că nu le înțelege lumea și nu vreau să jignesc pe nimeni” – Ugljesa Segrt, antrenor CSM Lugoj.

El s-a adaptat perfect și la bucătăria românească, fiind cucerit de papanași. Spune, însă, că micii sunt mai buni în Serbia, iar sarmalele sunt cam la fel.

”De Crăciun normal că mâncăm sarmalele. Normal că îmi plac, facem și noi în Serbia, nu e nici o diferență. Se cheamă tot așa, sarma. Cu carne tocată, cu toate chestiile, cu varză. Dar micii sunt mai buni în Serbia. Sunt mai mici și mai buni. Din mâncarea de aici, papanașii îmi plac. La noi nu se fac. Prima dată am mâncat aici. Normal că mi-au plăcut” – Ugljesa Segrt, antrenor CSM Lugoj.

Jucătoare cu alură de fotomodele, chiar dacă nu se abțin la sarmale

Chiar dacă au alură de fotomodele, Simina și Andreea nu țin nici o dietă specială. Mai mult, abia așteaptă Crăciunul, pentru a putea mânca sarmale pe săturate.

„Eu nu am nici o problemă, pot mânca cât vreau și dulciuri și orice. Nu pot să vă spun recordul la sarmale” – Simina Străchinescu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

”Mănânc foarte multe, exagerat de mult. Toată lumea îmi spune: <<unde încape în tine și de ce nu te îngrași?>>. Nu pot să vă spun secretul. Mănânc 7-8 sarmale. De făcut nu am făcut singură niciodată, doar am asistat și ajutat la gătirea lor” – Andreea Gemănariu, câștigătoare a Supercupei României la volei, cu CSM Lugoj.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, prezent la finală

Prezent la finală, Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost cucerit de volei. Demnitarul, care a și făcut premierea, spune că noua conducere a Federației Române de Volei a reușit să revitalizeze acest sport.

”Îmi place foarte mult și am foarte multă încredere că voleiul românesc va evolua foarte bine în viitor. E un sport care efectiv e foarte dinamic, fără contact. Mulțumesc Federației că există o conducere care într-adevăr dorește ca acest sport să se dezvolte și deja se simte după un an că voleiul începe să capete puteri și încep să apară și rezultate pe plan internațional” – Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Turneul Final 4 al Supercupei României s-a disputat sâmbătă și duminică la Mioveni. În semifinale, CSO Voluntari a învins cu scorul de 3-2 (25-21, 20-25, 25-16, 24-26, 15-12) pe CSM Târgoviște, în timp ce CSM Lugoj a dispus cu 3-1 (25-22, 23-25, 28-26, 25-23) de Volei Alba Blaj. Finala, disputată duminică, s-a încheiat cu victoria lugojencelor, care au dispus cu scorul de 3-0 (25-21, 25-23, 25-22) de CSO Voluntari. Conform site-ului oficial al clubului, acesta este primul trofeu cucerit în sporturile de echipă în istoria orașului Lugoj.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *