Informare IPJ Vâlcea

1040 0

PERSOANE DISPĂRUTE, IDENTIFICATE DE POLIȚIȘTI

La data de 18 martie a.c., ora 21:10, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea, în urma activităților specifice desfășurate, l-au identificat pe raza comunei Mihăești, pe IORDACHE GHEORGHE din comuna Vlădești, persoană plecată voluntar de la domiciliu în după amiaza zilei de 17 martie a.c.

Bărbatul nu a putut da detalii cu privire la modalitatea în care a ajuns pe raza localității Mihăești ori dacă a fost victima vreunei fapte de natură penală sau contravențională, însă nu prezenta semne vizibile de violență ori obiecte vestimentare rupte.

Persoana în cauză a fost condusă la locuința sa de pe raza comunei Vlădești, sat Priporu.

Totodată, în jurul orei 21.00, a fost identificat și MIU ION, din localitatea Ionești.

Acesta a revenit la domiciliul său, iar din discuțiile avute cu membrii familiei a reiesit faptul că acesta este confuz în declarații și nu poate relata cu exactitate locul unde a fost.

Cele două persoane nu au fost victimele vreunei infracțiuni.


DOSAR PENAL PENTRU FURT

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Lăpușata au fost sesizați cu privire la faptul că, în data de 17 martie a.c., persoane necunoscute au sutras suma de 500 lei dintr-o locuință din localitatea Cernișoara.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit să identifice un tânăr de 17 ani, din localitate, bănuit de comiterea faptei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  furt calificat și se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei și tragerii la răspundere penală a persoanei vinovate, urmând a se propune soluție procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.


      Recomandările polițiștilor pentru a te proteja de hoți

       Potrivit Poliţiei, principalele moduri de operare folosite de spărgători sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calităţi.

Pentru a nu deveni ţinta hoţilor, Poliţia le recomandă oamenilor să nu permită accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, campanii în scop caritabil sau celor care pretind că reprezintă diverse instituţii, dar nu se pot legitima.

Uşile de acces trebuie să fie confecţionate din materiale rezistente la solicitări mecanice şi termice şi este bine să fie prevăzute cu sisteme de închidere securizate, eventual cu închidere în mai multe puncte, prevăzute cu chei care nu pot fi uşor multiplicate, cu şilduri antiefracţie, care să nu permită ruperea butucului yalei. Balamalele trebuie să fie solide şi să aibă o bună fixare în toc şi uşă, orice încuietoare devenită nefuncţională trebuie să fie înlocuită de îndată, iar dacă se pierd cheile trebuie înlocuite imediat încuietorile.

De asemenea, trebuie închise uşile de la subsoluri, terase şi anexe, în curte sau de la intrările suplimentare şi este de folos montarea unui sistem de alarmare şi supraveghere video în locuinţă sau afară, care să înregistreze orice activitate.    Dacă locuinţa are grilaje metalice la uşi sau ferestre, acestea trebuie să fie bine încastrate în zid. Totodată, este utilă prezenţa unui câine de pază.


RECOMANDĂRI PENTRU CUMPĂRĂTURI SIGURE ONLINE

 

Întrucât foarte mulţi cetăţeni optează în prezent pentru achiziţia de bunuri sau servicii online, poliţiştii ialomițeni vă aduc în atenţie câteva recomandări, pentru efectuarea în siguranţă a cumpărăturilor în sistemul online sau atunci când plătiţi cu cardul.

– Nu vă feriți să contactați comerciantul prin telefon pentru a cere informații suplimentare asupra produsului;

– Este important să tipăriți la imprimantă factura, mesajele de confirmare a livrării, precum și clauzele și condițiile ce apar pe site la momentul cumpărării, pentru situația în care ar exista vreo problemă cu produsul sau serviciul cerut;

-Nu plătiți în avans bunurile comandate pe internet, de la persoane necunoscute;

– Cumpără din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoști sau pe care le-ai mai folosit și verifică rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online;

– Examinați feedback-ul vânzătorului, oferit de alți cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacționare, nu cumpărați de la el;

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *