ANAF va avea acces la date personale

900 0

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va avea acces la datele Depozitarului Central, în urma încheierii unui protocol de colaborare ce a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, Fiscul va putea vedea datele conturilor deținătorilor de instrumente financiare, cu ajutorul unor coduri de useri și parole.(sursa Hotnews)

Depozitarul va acorda ANAF acces la sistem inclusiv pentru obținerea și eliberarea istoricului de cont pentru persoanele ce sunt subiecte ale unor raporturi fiscale.

Credeti că va răspunde cineva din ANAF pentru utilizarea necorespunzătoare a datelor?

A răspuns cineva din ANAF vreodată de ceva?

Și mai mult decât atât, vă aducem la cunostință că Depozitarul Central este institutia care asigura infrastructura pietei financiare, avand rolul de administrator al sistemului de decontare a instrumentelor financiare – RoClear si indeplinind functia de registratar pentru societatile pe actiuni.

În baza cărei legi vor răspunde? Ale legii pentru protecția datelor personale? Pentru că, până acum, în baza acestei legi nu știm să fii răspuns cineva. De exemplu, strângerea milioanelor de semnături pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de Președinte al României a fost facută cu încălcarea gravă a legii mai sus amintite.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *