Mișcarea de protecția consumatorilor trage un semnal de alarmă!

734 0

MEDIUL ASOCIATIV DIN ROMÂNIA CERE SPRIJINUL STATULUI!

Scrisoare deschica către : Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului și Minisiterul Finanțelor Publice

Având în vedere situația  de urgență prin care treceme în această perioada, organizațiile neguvernamentale care se implică cu voluntari în aceste momente dificile, cu voluntari pentru a veni în sprijinul cetățenilor mai puțîn ajutorati, existând riscul să fie suspendante multe din activitățile din diferite Proiecte, sponsorizările fiind aproape inexistente solicităm de urgență adoptarea unor măsuri de sprijin pentru mediul asociativ din România  prin suspendarea plăților aferente contribuțiilor salariale și sustienerea șomajului tehnic acolo unde va fi cazul.

În cazul în care nu vor fi luate măsuri de urgență și sprijin financiar, mediul asociativ din România va avea enorm de suferit prin pierderea unor angajați care au fost formați în ani de zile pentru a veni în sprijinul cetățenilor din România. Acest lucru va duce către o pierdere majoră a activităților și acțiunilor sociale pe care le desfășurau aceste organizații neguvernamentale.

Sperăm că se va lua act de toate aspectele menționate mai sus, având în vedere că trecem printr-o perioada foarte grea iar  acesta este un subiect extrem de sensibil într-o perioada grea pentru consumatorul și cetățeanul român dar și a societății civile din România.

Federația  Asociațiilor de Consumatori (F.A.C.)  persoană juridică de drept privat, reprezentativă, care susține și protejează drepturile și interesele organizațiilor neguvernamentale care activează în domeniul protecției consumatorilor și care au că scop apărarea drepturilor și intereselor legitime ale consumatorilor, în general la care au afiliat  principalele organizații de profil active de pe teritoriul României împreună cu InfoCons  – Asociație Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers Internațional, membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori, având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești, nr. 127-129,  tel: 021/319.32.66; fax: 031/101.25.15, mail : office@infocons.ro

Articole asemănătoare

Comunicat APAVIL SA

Postat de - 6 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterAvând în vedere necesitatea intervenirii asupra rețelei de canalizare din beton Dn300 mm, H=6,5 m, existentă pe strada Mihai Viteazu,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *