Chimcomplex, companie românească, vrea să producă substanţe biocide pentru dezinfecţie.

244 0

Chimcomplex, singurul producător de hipoclorit de sodiu din România, vrea să producă substanţe biocide pentru dezinfecţia spitalelor, dar şi a altor spaţii şi chiar străzi.

Compania a cerut Ministerului Sănătăţii aviz pentru a trece de la diluţia de 12,5%, concentraţie produsă acum, la cea folosită în domeniul sanitar.

Compania produce hipoclorit de sodiu soluție cu o concentraţie de 12,5% pentru care are avizele de biocide emise de către Comisia Națională pentru Produse Biocide privind punerea pe piață. Produsul este comercializat atât la nivel național, cât și internațional, ca dezinfectant direct și ca materie primă pentru alți dezinfectanți care se prepară de către alţi producători locali, precum şi în alte industrii.

Reprezentanţii companiei au declarat, pentru Mediafax, că, odată cu pandemia de coronavirus, uzinele şi-au adaptat liniile de producţie pentru a putea produce direct substanţe biocide care să poată fi folosite pentru dezinfecţia spaţiilor şi suprafeţelor.

Potrivit reprezentanţilor Chimcomplex, compania aşteaptă avizul Ministerului Sănătăţii pentru a fabrica produsele de dezinfecţie pe bază de hipoclorit.

Combinatul are stocuri suficiente în acest moment, iar în scurt timp ar putea livra o mie de tone lunar, pentru fiecare judeţ al ţării.(sursa hotnews)

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *