Declaratie a unui deputat PSD. Proiect PSD care prevede stoparea plății ratelor la credite până la sfârșitul acestui an.

512 0

”Dacă ei vor veni să ne explice cât de importante sunt băncile, să le salvăm, nu am făcut nimic. Noi acum avem nevoie de o opinie consolidată, constructivă și în sprijinul proiectului, pentru că altfel băncile pot muri foarte ușor. În momentul în care ai un milion de șomeri, cum se preconizează până acum, oamenii aceștia vor, nu vor, nu au cum să plătească ratele. Iar în momentul în care ai un milion de oameni care nu-și plătesc ratele, băncile cad ca piesele de domino. Tocmai de aceea băncile trebuie să vină și să spună ce le trebuie pentru a putea implementa proiectul și să dea bonificații. Adică să ofere stimulente pentru cei care își plătesc ratele, de genul renunțării la dobândă sau la comisioane. Trebuie să facă ceva, altfel, unii câștigă și alții pierd nu este soluția în momentul acesta, pentru că după aceea rămân și ei pe stradă. Băncile chiar au o problemă uriașă în față și încă nu realizează. Au mecanisme atât de prost puse la punct încât în aceste momente operează majorări de dobânzi cu două procente. Băncile până acum nu au simțit fiorul nici pe șomaj, nici pe falimente, dar HORECA (hoteluri, restaurante, cantine) într-o zi a închis totul și a rămas și cu stocuri, iar lângă HORECA vin distribuitorii și furnizorii care toți au pagube de sute de milioane de euro, pentru că HORECA nu mai plătește în momentul de față nimic. Pe cei din HORECA i-a prins cu facturi de plătit, cu salarii de dat, cu chirii de achitat, cu rate la bancă și, suplimentar, cu stocuri de marfă care se strică. Una este să vină o criză în etape și alta este să închizi totul într-o zi. Guvernul în clipa de față este absent cu totul. Până nu se face o celulă de criză, în care să fie și oameni de afaceri, pentru că este nevoie de un alt tip de mecanism de decizie, nu se va rezolva nimic. Guvernul, care ar trebui să fie flexibil, cu ordonanțe de urgență, este total lipsit de experiență antreprenorială, cu oameni care nu au lucrat o zi ca patroni de bussines, să dea salarii, să taie chitanțe, să umble după facturi. Ei au lucrat la stat toată viața și nu înțeleg mecanismele, ne-a declarat deputatul PSD Valeriu Steriu.

Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/cand-se-sisteaza-plata-ratelor-la-banci-681157.html/#ixzz6HVdiK0Mg National

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *