Nu votez cu el/ea, că nu are șanse !

735 0

Acesta este, în opinia mea, un „pariu” pe care îl face alegătorul.

„Ți-am spus eu!” – e puțin ca la fotbal, dacă mi se permite comparația.

Puține lucruri sunt mai plăcute decât satisfacția că ai ales învingătorul și ai avut dreptate.
Dar, aici, nu învingătorul ia totul. Aici este vorba despre procente. Sunt 23 de consilieri în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, reprezentând partide diferite, aleși în funcție de numărul voturilor primite. Și chiar dacă tu nu ai ales învingătorul, votul tău, dat celui care te reprezintă, contează și poate face diferența pentru o hotărâre adoptată în beneficiul cetățenilor.

Daca ne uităm pe schema primăriei, primarul… pune în aplicare ce hotărăsc… consilierii. Nimic nu îl împiedică pe el să propună proiecte (după cum știți, la Râmnicu Vălcea, primarul propune TOATE proiectele – care este contribuția consilierilor?), dar cine „ascultă” de cine?

Cred că noi, toți, suntem un pic prea “pătimași” la alegeri. Și asta ne face să uitam că nu alegem învingătorul, ci pe acela care ne reprezintă cel mai bine.
Tu pe cine ai vrea să alegi, un politician controversat sau pe cineva care prețuiește munca?
Vă indemn să ieșiți la vot și să îl alegeți nu pe cel care are cele mai mari șanse, ci pe cel care vă seamănă cel mai mult. Altfel, va trebui să fiți de acord cu alegerile altora.
Vrem orașe „ca în vest”, nu e foarte greu să le și avem. Ce fac ei diferit de noi? Ies în număr mare la vot și, probabil, își pun următoarea întrebare
„Cel care are șanse, ar fi bun ca administrator la firma mea?”

 George Botoran – Candidat al Alianței USR PLUS Vâlcea la funcția de consilier al Consiliului Local Râmnicu Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *