O să fim bine, o spune un laureat al premiului Nobel

692 0

Michael Levitt, laureat al premiului Nobel și biofizician la Stanford, respinge scenariile vehiculate de o serie de epidemiologi care se așteaptă la luni sau chiar ani de perturbări sociale și la milioane de morți din cauza pandemiei de coronavirus. Iar părerea sa a devenit foarte respectată după ce a prezis cu acuratețe evoluția epidemiei din China.(sursa Hotnews).

Analizând datele din China, Levitt a observat că, în 31 ianuarie, existau 46 de morți din cauza noului coronavirus, față de 42 în ziua precedentă. Deși numărul de morți a crescut, rata de creștere a început să se reducă.

“Acest lucru sugerează că rata de creștere a numărului de morți va încetini și mai mult în următoarea săptămână,” a scris Levitt, într-un raport trimis prietenilor pe 1 februarie și care a fost distribuit intens pe rețelele sociale din China.

Trei săptămâni mai târziu, Levitt a declarat pentru China Daily News că rata de creștere a infecției și-a atins vârful. Atunci, a prezis că numărul total de cazuri confirmate cu COVID-19 în China va fi de circa 80.000, cu aproximativ 3.250 de morți.

O predicție cu un grad foarte mare de acuratețe. În 16 martie, China avea 80.298 de cazuri și 3.245 de decese. Numărul de cazuri nou diagnosticate a scăzut la circa 25 pe zi și niciun caz de transmitere comunitară nu a mai fost raportat de miercuri.

Gândește-te la focar ca la o mașină care circulă pe o autostradă deschisă, a spus el. Deși mașina încă câștigă viteză, nu se accelerează la fel de rapid ca înainte.

„Acest lucru sugerează că rata creșterii numărului de decese va încetini și mai mult în săptămâna viitoare”, a scris Levitt într-un raport pe care l-a trimis prietenilor de la 1 februarie, care a fost distribuit pe scară largă pe social media chineză. Și în curând, a prezis, numărul morților va scădea în fiecare zi.(sursa Los Angeles Time)

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Recomandări rutiere

Postat de - 5 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitterAvând în vedere avertizările pentru fenomenele meteo preconizate în perioada următoare, polițiștii vâlceni atrag atenția participanților la trafic cu privire…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *