Buletin Informativ ISU Vâlcea

735 0

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 7 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un accident de circulație, 2 traumatisme, 3 diverse afecțiuni medicale și o asistență de persoane. După acordarea primului ajutor calificat, 5 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 24.03.2020, la ora 23.02, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la două anexe gospodărești în localitatea Mălaia.

Până la stingerea incendiului, au ars: o magazie, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  24 mp și, la vecin, o  anexă, construită din lemn cu învelitoare tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  fumatul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În data de 25.03.2020, la ora 03.43, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Leleasaca, județul Olt.

Până la stingerea incendiului, a ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  40 mp. De asemenea, au fost degradate tavanele acestora și pereții locuinței.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  efectul termic al coșului de evacuare al fumului din cauza izolării necorespunzătoare față de materialele combustibile.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *