Legumele românești nu ajung în supermarketuri

621 0

Fermierii români se plâng că nu au unde să-și vândă legumele și că Ministerul Agriculturii nu a luat nicio măsură pentru ca aceste produse să ajungă în magazine. Aceștia atrag atenția că cei care le cumpără producția triplează prețurile la vânzare, profitând de perioada de criză în care ne aflăm.

Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/blocaj-in-agricultura-legumele-romanesti-nu-ajung-in-supermarketuri-681347.html/#ixzz6HeWcqoyq

Și să povestim. Se modifică legea „51% produse româneşti în magazine”. Ce vom cumpăra ca fiind românesc nu va mai fi românesc. Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement, se dorește redefinirea termenilor de produs autohton astfel că „produs românesc la raft” va avea o altă însemnătate. Totul se va raporta la parteneriatele directe, adică relația comercială directă dintre comerciant şi cooperativele agricole, asociaţiile de producători, societăţile comerciale agricole de producţie sau producători agroalimentari, între care se încheie un contract comercial pentru minimum 12 luni.

Modificări făcute celebrei prevederi potrivit căreia retailerii trebuie să achiziționeze carne, ouă, legume, fructe, miere, produse lactate și de panificație în proporție de cel puțin 51% din volumul de marfă pe raft provenite din lanțul alimentar scurt au dus la rezultatul din titlu.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Toți morții, COVID!

Postat de - 25 mai, 2020 0
FacebookTwitterDeși în majoritatea cazurilor de bolnavi cronici, care aveau și Covid-19, cauza decesului e puțin probabil să fi fost dată…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *