Scandal aproape stins;  după vaccinarea cu AstraZeneca, italianul a murit de… inimă

494 0

Sandro Tognatti, profesorul de clarinet în vârstă de 57 de ani care s-a stins din viaţă duminică la mai puţin de 24 de ore după ce a primit prima doză de vaccin AstraZeneca contra COVID-19, pare să fi murit din cauza unei probleme cardiace ce a survenit brusc, potrivit constatărilor iniţiale în urma autopsiei, au declarat marţi surse citate de ANSA, care au adăugat că, nu s-a găsit vreo legătură directă între deces şi vaccinare.

Cazul Tognatti a făcut ca regiunea nordică Piemont să suspende utilizarea unui lot de vaccin AstraZeneca, care a şi fost confiscat luni în cadrul unei anchete penale.

Italia a suspendat luni toate vaccinările cu vaccinul AstraZeneca, iar alte câteva ţări din UE i-au urmat exemplul, aşteptând ca Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) să confirme că vaccinul este sigur, pe fondul unor temeri că acesta ar cauza formarea de cheaguri de sânge.

Potrivit AGERPRES, Agenţia italiană a medicamentelor (AIFA) a suspendat utilizarea unui lot separat AstraZeneca săptămâna trecută, după după ce un militar şi un poliţist au murit în Sicilia, în urma vaccinării cu acest ser.

Pe de altă parte, cei de la Reuters mai informează că Ungaria şi Slovacia au cumpărat deja vaccinul rusesc, Republica Cehă este interesată, iar oficialul UE a declarat că Italia are în vedere utilizarea celui mai mare laborator producător de vaccin din ţară (ReiThera), de lângă Roma, pentru a produce Sputnik V. Va fi interesant de urmărit atitudinea țărilor care au oprit temporar vaccinarea cu AstraZeneca.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *