Produsele românești pierd lupta cu supermarketurile

809 0

Un proiect de lege liberal depus în Parlament în 2016, a fost promulgat de președintele Iohannis .

Proiectul legislativ, care îi ajuta pe producătorii români, a suferit atâtea modificări și completări pe traseu, încât forma finală, trimisă la promulgare, a ajuns să confere și mai multe avantaje supermarketurilor.

În forma promulgată de președintele Iohannis, legea elimină, mai întâi, cuvântul ”românesc”, abrogând definirea termenilor ”carne românească” și ”produs românesc”

Dacă termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate și livrate era de maximum 30 de zile calendaristice și de 7 zile pentru produsele alimentare proaspete, în varianta promulgată termenele de plată sunt decise de supermarketuri, la negocierea contractului, iar pentru produsele alimentare proaspete termenul se dublează.

Cel mai grav însă este abrogarea atricolului 11 din Legea 321/2009, care prevedea că eticheta pentru carnea comercializată pe teritoriul României va cuprinde mențiunile: țara de origine a animalului, țara în care a fost sacrificat și țara în care a fost tranșat, inducând, astfel, în eroare consumatorul privind țara de origine a produselor.

Citiți mai mult: https://www.national.ro/news/supermarketurile-au-invins-fara-produse-romanesti-pe-rafturi-681645.html/#ixzz6I9kUaLlS  National

Curios este faptul că acest lucru se întâmplă în plină criză coronavirus.

Curierul de Râmnic a mai adus în atenție că legumele românești nu ajung în supermarketuri.

Modificări făcute celebrei prevederi, potrivit căreia retailerii trebuie să achiziționeze carne, ouă, legume, fructe, miere, produse lactate și de panificație în proporție de cel puțin 51% din volumul de marfă pe raft provenite din lanțul alimentar scurt au dus la  rezultatul din titlu.

Infrigmentul Comisiei Europene ne-a lăsat cu ”pantalonii în vine”. Suntem slabi și asta se vede. Cred că este momentul să aruncăm un ochi peste ocean să vedem cum alții ajung în frunte. Și, dacă continuăm în acest fel, degeaba băgăm bani în economie, ei tot afară vor ajunge.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Ziua Limbii Române

Postat de - 31 august, 2020 0
FacebookTwitterZiua Limbii Române este celebrată în Republica Moldova începând cu 31 august 1989, în memoria recunoaşterii acesteia ca limbă de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *